Felsefe okumaya nereden başlanmalı?

Felsefede sadece nihilist ve egzistansiyalist düşünürler yok. Çok yanlış düşünüyorsun.

Demek istediğim, Kierkegaard gibi filozoflar kendilerini ve inançlarını acımasız şekilde eleştirmiştir ve objektif olmuşlardır. Ben ne kadar inançsız isem Kierkegaard'da o kadar objektifti ve benim düşüncemden yanaydı. Bu yüzden seviyorum Kierkegaard'ı..

Din felsefeside yapılır evet fakat tamamen sorgulayan fiziksel kanıtlar arayın bir insan dini sorgulayıp inanmayabilir, genelide o şekilde bende zamanında çok fazla sorguladım dinden çıkma safasına dahi gelmiştim kişisel tercih bunlar.

Sokrates'in Savunması-Devlet-Descartes Felsefenin İlkeleri-Denemeler-Prens-Kant ve Nietzsche'nin kitapları.

O kafayı tahminimce ben de severim. Acaba hangi kitabını okudunuz? Beğendiniz mi?

O kafayı tahminimce ben de severim. Acaba hangi kitabını okudunuz? Beğendiniz mi?
Cioran'ın dili biraz ağır. Nihilist ve uyku hastaligi ceken biri. Uyuyamadiginda yazmaya baslamis.

Umutsuzlugun Doruklarinda ve Çürümenin Kitabi'ni cok onceden okumustum. Su siralar bir daha okuyacagim. Hangisi iyidir degildir yorum yapmam yanlis olur. Not alirken Umutsuzlugun Doruklarinda kitabi bana daha fazla yardimci olmustu sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…