Feminizm mantıklı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kadınların köle olmasını feminist olmayanlar da istemiyor. Erkekle kadının eşit olduğunu savunan kişiden uzaklaşırım.

Ya, düşünceler yapıları farklı. Bu fark benim midemi bulandıran.

Hayatında feminist teori okumamış olan elemanlar sosyal medyada gördüğü 3-5 kişiye göre değerlendirme yapıyor. Ya da düz magara adamı da olabilirsiniz, bilemem.

Pozitif ayrımcılık denen şey ideal bir toplumda yanlıştır mesela ama ideal bir toplumda değiliz, ataerkil bir düzendeyiz. Dolayısıyla kadınlara da bu yüzden öncelik veriyoruz.

Feminizm "biyolojik eşitlik" demek değil, kabaca her türlü toplumsal meselede eşitlik demek. Her birey toplum önünde eşit değerlidir, dolayısıyla eşit bir şekilde de değerlendirilir. Mevzu bundan ibaret.

Bu arada, daha saygılı olursanız sevinirim. Bir yanlışımız olursa uyarabilirsiniz.

Konudan konuda değişir. Bir çok faktör var.

Ayrıca bir kadını ya mutfakta ya da Gratis'te görürsün. Erkeği yerin en altından tut uzaya kadar görebilirsin. O yüzden eşit değiliz.
Doğru hocam 😂
 
Kendi kurdukları düzenden kendileri şikayet ederken erkekler...
 
Kendi kurdukları düzenden kendileri şikayet ederken erkekler...

O sırada aslında her erkeğin bunu istemediğini, daha Feminizm'i ortaya atanların çoğunun kadın olduğunu, bazı siyasi konumda iyi yerlerde olanların bile bunu desteklemediğini bilmeyen, daha tartışmayan kadınlar... Ayrıca bu konuyu tartışmak isteyecek kadar da bilinçli erkekler.
 
Equal outcome vs Equal opportunity tartışmasına gelir bu sorunun sonu. Kadın ve erkek bireyler için aynı imkanlar sağlanmalı, yeri geldiğinde ve gerekiyorsa kadına öncelik tanınmalı. Ama sırf kadın olduğu için örneğin aynı pozisyonda çalışan bir kadın ve erkek birey için erkek 10 birim iş için 10 birim kazanırken, kadın 8 birim iş için 10 birim kazanmamalı. Yada bir göreve daha az kalifiye olmasına rağmen bir birey sırf kadın olduğu için tercih edilmemeli. Bu tarz konularla ilgili Jordan Peterson'ın çok güzel konuşmaları var aslında üşenmeyip dinlemek isteyenlere çok şey katacaktır.
 
Equal outcome vs equal opportunity tartışmasına gelir bu sorunun sonu. Kadın ve erkek bireyler için aynı imkanlar sağlanmalı, yeri geldiğinde ve gerekiyorsa kadına öncelik tanınmalı. Ama sırf kadın olduğu için örneğin aynı pozisyonda çalışan bir kadın ve erkek birey için erkek 10 birim iş için 10 birim kazanırken, kadın 8 birim iş için 10 birim kazanmamalı. Ya da bir göreve daha az kalifiye olmasına rağmen bir birey sırf kadın olduğu için tercih edilmemeli. Bu tarz konularla ilgili Jordan Peterson'ın çok güzel konuşmaları var aslında üşenmeyip dinlemek isteyenlere çok şey katacaktır.

Neden kadına öncelik tanınmalı?
 
Bu arada, daha saygılı olursanız sevinirim. Bir yanlışımız olursa uyarabilirsiniz.

Konudan konuda değişir. Bir çok faktör var.
Kötü bir şey demedim, feminizm adına okunacak bir sürü kitap raflarda yatarken bu kitapları okumadan fikir belirtmek saçma ve yanlış. Okuduktan sonra dersin ki "ha pek beğenmedim", o zaman iş değişir.
 
Eşitliği veya erkek egemen bir toplumu desteklemiyorum. Kadınların üstün olması gerektiğini düşünüyorum! Bizi domine etsinler, eve tıksınlar! İşe giden karımı akşama kadar bekleyip, ayaklarını yıkamak istiyorum.👌
 
Bana kalırsa günlük hayatta iki cinsten arkadaşınıza da cinsiyet faktörünü temel yargılama kriterlerinde çıkartarak zaten hafif feministlik şeysinden yapmış oluyorsunuz en basitinden. Ama günümüzde feminizm çok çarpıtılıyor iki kutup tarafından da. Bana kalırsa ortası bir yol bulmak makul.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yeni konular

Geri
Yukarı