Feminizm neden saçma?

Feminizm neden saçma?
Zaten kadın ile erkeğin eşit olması gerekmiyor mu? Neden bunu sıfatlaştırıp feminizm diye bir şey ortaya çıkmış? Zaten olması gereken bu.
Sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum.
Kadın ve erkek eşit değildir. İki tarafın da birbirinden üstün olduğu noktalar var.
 
Atılan tweet: (Sayfanın adı "Kadın olmakta zor" idi).
1637676125432.png


1637676158259.png

Olay şöyle gelişti atılan tweeti görünce sinirlendim çünkü aşırı gereksiz ve alakasız buldum. SS'te görüldüğü gibi ilk iki yorumu yaptım ondan sonra gelen yanıtlar. (En alttaki zeka seviyesi olayını ben başlattım bu arada orada biraz fevri davrandım gereksiz konuştum ama sonra toparladım).
Geçen gün şöyle bir konuya değindim; Bir cümle ile linç edil . Türkiye de bu durum saçma sadece feminizmi ya da işte LGBT'i savunan bireyler neden savunduklarını bilmiyorlar. Özellikle max average twitter user'lar
Bu durum beni aşırı şekilde irite ediyor gereksiz gereksiz şeylerden duyar kasılıyor sinir oluyorum.
İşte bu yüzden TR serveri'nde feminizm biraz duyar kasılmak için kullanılan bir şeymiş gibi.
 
feminizm çok saçma kadın ve erkek hiç bir zaman eşit olamazlar ama adalet olması lazım kadınlar ve erkeklerin eşitlik istemesi saçma adalet olması lazım kadın erkek arasında eşitlik olmaz en küçük örnek cinsel organlarımız farklı mesela.
 
Feminizm olmaması gereken bir şey adı üstünde kadın hakları üzerinden eşitlik yani erkeklere pay yok burada. Üstelik kadınlar erkeklerle bir olamaz erkekler üstündür gerek fiziksel gerek politika gerek zihinsel ve duygusal olarak. Aşşağılamak veya üstün ırkız demek için söylemiyorum günümüz şartlarında kadınları manipüle etmek çok kolay.. Haber sunucuları bile günde 200-300 erkek ölür iken günde 3-4 kadının ölümünü paylaşıyor çünkü kadınlar çok ses çıkarıyor susmuyor. Maalesef bu durumdan prim kasıyorlar kazanıyorlar.. Ayrıca kadınlar çok kolay bir şekilde gaza getirildiğinden şöyle bir durumda mevcut ki ; 2010 da bir Asya ülkesinde bir araba markası yaptığı arabalar luxury kategorisine giremedi diye satamamıştı çünkü malzeme kalitesi olağan derece berbat fiyat averajın üstü idi vasatın altı bir arabaydı tam marka çökecek iken kadınlara özel reklam kadınlara özel edition renkli arabalar kadınlara özel %5-%10 indirim ve kadının arabası olacak kadınlar güçlüdür reklamları verilince satılmayan arabalar 130-150 bin arası satıldı. Yani bu ticari zeka değil kadınların kolayca manipülesi ve kullanımıdır. Şahsen kadınlar ve erkekler üstlerine düşeni yapmalı. Kimse bir şey yapmak zorunda değil fakat etik olarak erkek sadece karısına iyi olmalı kadın sadece erkeğine iyi olmalı erkek eve para getirmeli işe gidip geldiğinde karısı ile ilgilenmeli ailesine duvar olmalı, kadında bu evdeki çocukları iyi yetiştirmeli geleceğe iyi erkek ve kız çocukları yetiştirmeli kocasına iyi olmalı başka erkeklere süslenmemeli.
 
Ya daha ilk cümleden sıvamışsın, bir de upuzuuun bir wall of text atmış. 🤣 Feminizm ne demek -evet sözlük tanımı- bilmeyen adamların fikirleri...
Dostum kökünden bile kadınsı anlamı çıkan bir terim bu.
Onlarca kitabını okudum gelip bana buradan düşünceni söyleme ben başta feminizm nedir onu anlattım sonrası benim düşüncelerim.

Ya daha ilk cümleden sıvamışsın, bir de upuzuuun bir wall of text atmış. 🤣 Feminizm ne demek -evet sözlük tanımı- bilmeyen adamların fikirleri...
Kadın ve erkeğin eşit olabileceği tek durum neomanizm.
Erkekler ve kadınlar birbirinden üstündür diye bir şey söylemedim yazımda.
Sadece erkekler toplumda ön planda olduğundan daha fazla kendini geliştirdi bazı durumlarda :/
 

Geri
Yukarı