Fen lisesi avantajlı mı?

equatrisssss

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Anadolu lisesinde okuyorum ve LGS'ye girerken sınav hiç umurumda olmamıştı. Şimdi ise bayağı merak ediyorum acaba YKS için fen lisesinin Anadolu lisesine göre avantajları nelerdir?

Arkadaşlar ben Anadolu lisesinde okuyorum ve LGS'ye girerken sınav hiç umurumda olmamıştı. Şimdi ise bayağı merak ediyorum acaba YKS için fen lisesinin Anadolu lisesine göre avantajları nelerdir?

Sayısal dersler daha ağırlıklı oluyor. Yani mesela 9 ve 10. sınıfta kurstaki arkadaşlarımın fizik kimya biyoloji konularının yetişmediğini söylüyorlardı. İyi bir Anadolu lisesi olmasına rağmen. Ama onlardaki fizik kimya biyoloji dersleri 2 saatti. Bizde ise mesela öğretmenler daha çok soru falan açıp örnek gösterebiliyorlar veya laboratuvara indirebiliyorlar çünkü seçmeli derslerde de fizik kimya biyoloji işliyoruz. Yani okuldaki sayısal ders sayıları daha fazla oluyor. Bir de fen liseleri sayısal zorunlu olduğu için sınıf değiştirme falan karışık olabilir ortamın bozulur yeni bir sınıfa geçince hemen alışamayabilirsin kaynaşamazsan sınıfla yalnız kalırsın okulu sevmezsin. Çünkü Anadolu'larda sözel EA sayısal diye sınıflar ayrılıyor 11. sınıfa geçince. Bir de mesela arkadaşımın kursunda deneme olmuşlardı sonucunu bizim yanımızda açmıştı. Orada gördük a denemeye mi girdin falan demiştik. Sonra 1. kim oldu diye sordu arkadaşım. Anadolu'dan bir kız dedi sınava giren kişi. Soran kişi de boş ver o zaman 11-12 de geçeriz onu demişti. Bunu diyen kişi de boş değil yani ilk 1000'e girer. Yani genel olarak böyle görülüyor. 11-12 de özellikle fen liselerinde çok daha rahat olur.

Anadolu ve fen lisesinin ekstra bir etkisi yok tam zıttına fen lisesinde OBP'niz daha düşük olur genelde sizi geri çeker. Ama mesleki ve teknik liselerin bölümlerinden mezun olsaydınız üniversite tercihinde ek kontejyan 2 yıllıklarda ek puan ve kendi alanınızda önceliğe sahip olacaktınız.

Fen lisesinde okudum ama bu güne kadar bir faydasını görmedim şahsen, iş kişinin kendisinde bitiyor.

Bana kalırsa tek avantajı, çalışkan insanlarla bir arada olmak diyebilirim. Çünkü insanın alemi, arkadaşları ve ortamı ne ise ona göre şekilleniyor.

Sayısal dersler ağırlıkta ve okuldaki öğrenciler daha bir çalışkan oluyor. Bunu görünce sende çalışıyorsun.

Ancak bunu bilirsen, kendin çalışırsan meslek lisesi'nde bile istediğin sıralamayı elde edersin.

Üniversite sınavında ek puan sağlamıyor. Gene kendi çalışmanız ve çabanızla bir yere geliyorsunuz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı