Fen lisesinden açık liseye geçilir mi?

Fen lisesinin bir anlamı yok ki zaten
Fen lisesinin aslında pek bir özelliği yok ama var.
Şöyle diğer okullara göre daha kapsamlı eğitim sağlıyor.
Ben çok üstün zekalıyım okulun verdiği müfredattan çok iyi çalışıp hazırlanırım diyorsan zaten pek bir önemi yok.
Ayrıca sağladığı bir kaç yarar daha var:
Saygın üniversitelere daha kolay kabul.
Burs imkanı.
Çevre edinirsin.
Üniversite eğitimini yurt dışında devam ettirebilme.
2 yıl İngilizce toplamda 5 yıl eğitim imkanı var.
Dediğim gibi eğer müfredattan çok daha iyi hazırlanabiliyorum öğretmene gerek yok dersen açıktan oku.
 
Kariyer odaklı bakarsak Fen Lisesi ileride iyi bir referans olur. Fakat sen kendini daha da çok geliştireceğini gerçekten düşünüyorsan ve bunu engel olarak görüyorsan seçim senindir. Şimdi bu soruyu bir meslek liseli sorsa herkes bunun okuyası yok belli, okuldan uzaklaşmak için bahane arıyor falan dersin geçersin. Ama bir fen lisesi öğrencisi bunu diyorsa gerçekten iyi bir hayat planı vardır. Bence buradaki insanların fikirlerinin yanı sıra bir de okuldaki rehberlik hocanla bu konuyu bir tartış derim. Veya seni daha iyi alanında uzman birisine de yönlendirebilir. Ek olarak arkadaş ortamına takılma eğer üniversiteyi de açıktan değil de örgün okursan üniversitedeki ortamlar daha iyi telafi edersin yani.
 
Kariyer odaklı bakarsak fen lisesi ileride iyi bir referans olur. Fakat sen kendini daha da çok geliştireceğini gerçekten düşünüyorsan ve bunu engel olarak görüyorsan seçim senindir. Şimdi bu soruyu bir meslek liseli sorsa herkes bunun okuyası yok belli, okuldan uzaklaşmak için bahane arıyor falan dersin geçersin. Ama bir fen lisesi öğrencisi bunu diyorsa gerçekten iyi bir hayat planı vardır. Bence buradaki insanların fikirlerinin yanı sıra bir de okuldaki rehberlik hocanla bu konuyu bir tartış derim. Veya seni daha iyi alanında uzman birisine de yönlendirebilir. Ek olarak arkadaş ortamına takılma eğer üniversiteyi de açıktan değil de örgün okursan üniversitedeki ortamlar daha iyi telafi edersin yani.

Üniversiteyi iyi bir yerde okumak istiyorum.(boğaz içi gibi) referans olarak bence bu yeterli olur. Evde kendimi geliştirmek için birçok uğraşım var aynı zamanda derste çalışabiliyorum ama okula gidince hobilerime zaman kalmıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı