Aynen. Kuzenim de aslında Fen Lisesi veya Anadolu Lisesine gidebiliyor idi, puanı yetiyor hatta artıyordu. Sırf mesleğini garantilemek için Mesleğe yazıldı. Mesleğin ortamına bir kere tanık olmuştum, cidden eğer ciddi arkadaşlık peşindeysen doğru bir ortam diyebilirim. Ancak öğrencilerin fazlasıyla kötü alışkanlıkları var. Her meslek lisesinde var mıdır bilmem ama ben gittiğim de 14 yaşındaki velet kenarda kuytu da sigara içiyor idi. Fen liselerinde de var, mesela geçen hafta önümden 10-15 adet kız geçti. 14 civarlarında hepsi. Ellerinde sigaralarla geziyorlar. Beni görünce saklamaya falan çalıştılar da eskisi kadar takmıyorum. Dediğiniz gibi Meslek çoğu zaman avantajlı. Hem Üniversite de ek puan alıyorsun, hem mesleğin garantili, hem işini öğreniyorsun.
Ergenlikle beraber arkadaş ortamında sergiledikleri garip davranışlar oluyor bu nesilde, 11. sınıfta belki sergiledikleri tavırlar ile çoğunluğun olgunlaştığını düşünebilirsin ancak fen lisesine giden birisinin egosu nelere kadir olur bilemeyiz.
Ergenlikle beraber arkadaş ortamında sergiledikleri garip davranışlar oluyor bu nesilde, 11. sınıfta belki sergiledikleri tavırlar ile çoğunluğun olgunlaştığını düşünebilirsin ancak fen lisesine giden birisinin egosu nelere kadir olur bilemeyiz.
Adı Fen Lisesi olup içinde sadece "çalışmış" olarak gelen öğrencilerin bulunduğu çok "Fen Lisesi" duydum. Sınava son birkaç ay kala çalışmaya başlasan bile en kötüsünden Fen Lisesine yerleşebiliyorsun. Biz bilime öncülük yapacak öğrenci mi arıyoruz yoksa bilmek kaç dakikada bilmem kaç soru çözebilen öğrenci mi?
Genel olarak sistemde yanlışlık var zaten de bunu konuşmaya başlarsak çok uzun sürer. Belli bir süre kısıtlamasında belli soruları, en fazla çözeni arayan bir eğitim sistemindeyiz. Çok bir şey de beklemek lazım. Şimdi sistemi eleştirdik diye de "tembel" ilan ediliriz. Haklı olmasam ve bu kötü sistemde bile başarı için çalışmasam sistemi eleştirmem. Yaptıklarım sonucunda eleştiri hakkını kendimde buluyorum.
Ülkede belli başlı liseler harici çoğu lise aynı mantıkta zaten. Sadece ortam farkı oluyor, ortam farkı derken kavga, gürültü, patırtı vb. şeylerden bahsediyorum.
Hocam ben önümü göremiyorum şahsen eğer yaparsanız çok iyi yapmak zorundasınız yoksa kalan seçeneklerin ne olacağı belli değil. B planım var en azından: Milletvekili olmak.