Fen yapıp matematik yapamamak

Ssykes54

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, 10. sınıfım ve hedefim uçak mühendisliği. Fen derslerinde (özellikle fizik ve kimyada) oldukça başarılıyım ancak matematikte aynı başarıyı gösteremiyorum, 2. dönem ortalamam 73 oldu. Dersi dinliyorum, hocayı takip ediyorum ama bazı konuları anlamakta zorlanıyorum, özellikle çokgenler ve ikinci derece denklemler gibi konularda. Fizik ve kimyayı severek yaparken, matematikte geri kalmış hissediyorum. Bu durum normal mi? Uçak mühendisliği gibi sayısal odaklı bir bölüm için matematikte bu seviyede olmak ne kadar sıkıntı olur? Aynı durumda olan ya da bu süreçten geçmiş kişiler varsa tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizim eğitim sistemimizde matematik yapmak zorundasın. Başka çaren yok.

Şahsen 10. sınıfta matematik konularına nazaran kimya da daha iyi olman çok normal matematik her zaman en zorudur hiç sevmemişimdir.

Ben bunun yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum bu arada. Matematik yapabilenler yapamayanlara göre daha zekidir bu da hoşumuza gitse de gitmese de böyledir. Matematik yapmak zorunda da değilsin ayrıca sözel oku.

Hocam ben herkes için genelleme yapmadım. Arkadaş uçak mühendisi olmak istiyor ve İTÜ, Gebze Teknik gibi yerlerden mezun olmadıkça iş bulamaz. İTÜ Uçak mezunu olup da iş bulamayan bile olabiliyor.

Çok iyiymiş hocam matematikte iyi olup daha zeki olmak Matematikte o kadar gereksiz ve boş konular aktarılıyor ki sadece bilmece bulmaca kafanızı yormaktan başka yapılan bir şey yok matematik yapabilenler zekilikten daha çok o yönde fazladan amele olan absürt insanlardır.

Matematiğin sistemde zorunlu bir ders olduğunun da farkındayım. Uçak mühendisliği gibi bölümlerde sadece fizik değil, matematik de çok önemli ve bu konuda çalışmaktan başka çarem yok.

Matematik zekadır, yapamayan sözel okusun gibi yoruma saygı duyarım ama bu görüşe katılmıyorum. Sırf sadece adamakıllı mat yapamıyorum diye fen zekama ihanet edemem. En kötü eczacılık okuruz. Napalım.

Senin o matematikte gereksiz dediğin konular ne anlama geliyor nerede kullanılıyor haberin var mı? Ha ben de eşit ağırlıkçıyım matematiğe bayılmıyorum ama konuya boş da diyemezsin. Ayrıca senin kafan bulanıyor o adam onu çok rahat çözüyor. Zeki olmayanlar böyle eleniyor işte.

Sende daha fen zekası olup olmadığını daha anlayamasın çünkü TYT görüyorsun. 11. ve 12. sınıfta fena halde karışıyor işler. Simyadan kimyaya görüyorsun fizikte fiziğin alt dallarını görüyorsun kısa muz falan. Bunları yapabilmek marifet değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…