iyi de herkes bir anda her dersi en zor haliyle görmüyor zaten. Şu anda gördüğüm fizik ve kimya temel seviye olsa bile, ben o temeli sağlam atmak için elimden geleni yapıyorum. 11 ve 12. sınıfta konuların zorlaşacağını ben de biliyorum ama bu, şu anki emeğimin değersiz olduğu anlamına gelmez.Sende daha fen zekası olup olmadığını daha anlayamasın çünkü TYT görüyorsun. 11. ve 12. sınıfta fena halde karışıyor işler. Simyadan kimyaya görüyorsun fizikte fiziğin alt dallarını görüyorsun kısa muz falan. Bunları yapabilmek marifet değil.
Ayrıca TYT düzeyindeki konuları "marifet değil" diye küçümsemek yerine, bu seviyede temelini oturtan kişilerin ileride daha rahat ilerlediğini görmek lazım. Ben şu an fizik ve kimyada iyi gidiyorsam bu, belki de ilerideki AYT konularına geçerken bana avantaj sağlayacak.
Zeka meselesine gelince; sayısal, sözel, görsel, sosyal... Zeka tek bir şey değil. Matematikte zorlanıyor olabilirim ama bu, fen zekamın olmadığını göstermez. Tıpkı matematiği iyi olan birinin sosyal zekasının düşük olabileceği gibi. Ayrıca size Mat ve Fen derslerinin şube ortalamalarını da atabilirim isterseniz.