Fender Squier mm strat elektrogitar alınır mı?

enstrümana başlayan genç arkadaşların mümkün olan en düşük fiyatlara mümkün olan en kaliteli ekipmanlara sahip olup müzik yapma şevklerini kaybetmemeleri çok daha önemli.
Başlangıç aşamasında hiç bir ekipmanın / enstrümanın kalitesini fark edemezsiniz. Bu size hiç bir avantaj sağlamaz, aksine gelişiminizi etkileyebilir.

Mesela; Daha iyi olduğunu düşünerek alacağınız gitardaki kullanmayı bilmediğiniz floyd rose, hatalı bend yapmanıza sebep olur ve bu şekilde gelişen has hafızası ömrünüz boyunca doğru bendler üretemezsiniz. J. hetfield 40 yıldır downpicking sorununu aşamamıştır.

Bir amfideki overdrive bile sizin hatalı sesleri, hatalı dinamikleri fark etmenizi egeller. Bastığınız bozuk sesler de efektlendirieceği için tuşenizi fark edemezsiniz. Doğru düzgün sesler çıkaramıyorken amfinin kaliteli olması sadece gürültünüzü kalitelileştirir.

Bu arada önerdiğiniz üstünde 3" portakal büyüklüğünde speaker olan dijital sesler üreten bir cihazın iyi / kaliteli bir aygıt olduğunu düşünmüyorum. Kalitelileri var evet ama o bunlardan biri değil.

Son düzenleme:
Başlangıç aşamasında hiç bir ekipmanın / enstrümanın kalitesini fark edemezsiniz. Bu size hiç bir avantaj sağlamaz, aksine gelişiminizi etkileyebilir.

İşitme engeli yoksa eder. Bugera Tri-Rec ile Mesa Tri-Rec arasındaki fark ayırt edilmeye çalışılmıyor. Gitarınız akort kaçırıyorsa, amfinizin drive kanalı bekçi telsizi gibi cızırdıyorsa gayet de fark edersiniz. Bunun için 40 yıllık virtüoz olmaya gerek yok.

Bir amfideki overdrive bile sizin hatalı sesleri, hatalı dinamikleri fark etmenizi egeller. Bastığınız bozuk sesler de efektlendirieceği için tuşenizi fark edemezsiniz.

Bu yanlış bir genellemedir çünkü hangi tekniği çalıştığınıza göre değişir. Muting egzersizlerini clean kanalda yaparsanız yine hatalı çalımınızı fark etmeniz engellenir. Tuşesini çalımını geliştirmek isten biri her her iki kanalda da çalışmalıdır.

Öte yandan bu durumun amfinin solid-state, dijital veya tüplü olması ile uzaktan yakından en ufak bir alakası yoktur. İdda ettiğinizin aksine başlangıç seviyesindeki dijital amfilerin başlangıç seviyesindeki solid state amfilere göre fazladan engellediği bir şey kesinlikle yok. O dediğim gibi 90'lardaki korg'un zoom'un üstünde 4 digit ekran bulunan multi-effect pedallarındaydı. Şu an piyasada bulunan adı sanı belli olan id core, lt25, catalyst, katana vs. gibi modellerin fazladan gizlediği engellediği bir şey yok.

Fazladan hatalarınızı fark etmenizi ne engeller söyliyim; Tıpkı bu önerdiğiniz tipte çinde 20 dolara satılan, katalog numarası ga10 (guitar amp 10W) olduğu için hemen hepsinin ga10 adıyla satıldığı, bulunabilecek en kalitesiz bileşenlerden yapıldığı için drive kanalı çöp tenekesinin asfalta sürttüğü gibi ses çıkaran, düzgün ses veremeyen amfiler hatalarınızı fark etmenizi engeller. Ne hikmetse millete önerdiğiniz amfiler de bunlar. İdda ettiğiniz şey ile verdiğiniz tavsiye birbiriyle 180 derece zıt.

Doğru düzgün sesler çıkaramıyorken amfinin kaliteli olması sadece gürültünüzü kalitelileştirir.
Buradaki sorun amfinin çok kaliteli olması değil, piyasada bulunan en kalitesizinin olmaması. Boston GA10 ile MarkV arasında seçim yapılmıyor, drive kanalı pet şişe gibi ses veren katalog amfiler ile adı sanı belli olan güncel teknolojiler ile üretilmiş dijital amfiler arasından seçim yapılıyor.

Bu arada önerdiğiniz üstünde 3" portakal büyüklüğünde speaker olan dijital sesler üreten bir cihazın iyi / kaliteli bir aygıt olduğunu düşünmüyorum. Kalitelileri var evet ama o bunlardan biri değil.

Eğer dijital bir amfinin ad-da convertorleri, işlemcisi ve yazılımı iyiyse isterse portakalı geçtim, mercimek kadar sürücüsü olan kulak içi kulaklıktan ses alın, bu ga10'lardan 1000 kat daha iyidir. ID Core gibi uygun fiyatlı bir amfinin bileşenleri de başlangıç seviyesi için gayet yeterli.

Son düzenleme:
Fazladan hatalarınızı fark etmenizi ne engeller söyliyim; Tıpkı bu önerdiğiniz tipte çinde 20 dolara satılan, katalog numarası ga10 (guitar amp 10W) olduğu için hemen hepsinin ga10 adıyla satıldığı, bulunabilecek en kalitesiz bileşenlerden yapıldığı için drive kanalı çöp tenekesinin asfalta sürttüğü gibi ses çıkaran, düzgün ses veremeyen amfiler hatalarınızı fark etmenizi engeller. Ne hikmetse millete önerdiğiniz amfiler de bunlar. İdda ettiğiniz şey ile verdiğiniz tavsiye birbiriyle 180 derece zıt.

Kaliteli ses üretebilmeniz; %80 sizin çalım yetkinliğiniz, bilginiz, beceriniz, ustalığınızdır. Gerisi ekipman kalitesi.
Söylediğime zıt olan bir şey yok iyi okumamışsınız belli ki. Başlangıç aşamasında kaliteli sese ve ekipmana ihtiyacınız yoktur. Size hiç bir katkı sağlamazlar.

Eğer dijital bir amfinin ad-da convertorleri, işlemcisi ve yazılımı iyiyse isterse portakalı geçtim, mercimek kadar sürücüsü olan kulak içi kulaklıktan ses alın, bu ga10'lardan 1000 kat daha iyidir.
O cihaz iyi değil işte :) 3" speaker ile gitar çalan birine 12" gitar amfisi hissiyatı dolgunluğu veremez. Fizik kurallarına aykırı. Kayıtta duyduğunuz ses ile kutudan çıkan duyduğunuz ses farklı.

Başlangıçta "daha iyi"nin peşinde olmamalısınız. Daha iyi, "daha çok fonksiyon" sizin daha iyi öğrenmenizi / çalmanızı sağlamaz. İleri seviyelere geldiğinizde alternatifleri gözden geçirir elinizdeki ekipmanı değerlendirirsiniz. Şu an bunun için erken.

Öte yandan bu durumun amfinin solid-state, dijital veya tüplü olması ile uzaktan yakından en ufak bir alakası yoktur. İdda ettiğinizin aksine dijital amfilerin fazladan engellediği bir şey kesinlikle yok. O dediğim gibi 90'lardaki korg'un zoom'un üstünde 4 digit ekran bulunan multi-effect pedallarındaydı. Şu an piyasada bulunan adı sanı belli olan id core, lt25, catalyst, katana vs. gibi modellerin fazladan gizlediği engellediği bir şey yok.
Ben dijatal karşıtı değilim. Bırak prossesörü sadace VST kullanarak 4 - 5 yıl yüzlerce sahne yapmışlığım vardır. Bunların yeri ve zamanı kesinlikle başlangıç değildir.
Geçmişteki dijital teknolojilerin kötü olduğu fikrine de katılmıyorum. Mesela 90 lı yıllarda üretilen POD 1.0 - 2.0 ın bile güncel teknolojide yanına yaklaşabilecek dijital cihaz çok mümkün değildir. 80 li yılların ADA MP1 i, Marshall JPM-1 i.....

Son düzenleme:
Kaliteli ses üretebilmeniz; %80 sizin çalım yetkinliğiniz, bilginiz, beceriniz, ustalığınızdır. Gerisi ekipman kalitesi.
Söylediğime zıt olan bir şey yok iyi okumamışsınız belli ki. Başlangıç aşamasında kaliteli sese ve ekipmana ihtiyacınız yoktur. Size hiç bir katkı sağlamazlar.

Muhabbet ne zaman "ton parmaklardadır"a gelecek diye bekliyordum geldi şükür.

İdda ettiğiniz şey tamamen yalan yanlış bir önerme ile dijital amfilerin hatalarınızı duymanızı engellediği tuşenize düzgün cevap vermediği için başlangıca uygun olmadığı, tavsiye ettiğiniz amfi ise olabilecek en kalitesiz bileşenlerden üretildiği için hatalarınızı duymanızı engelleyen tuşenize düzgün cevap vermeyen 20 dolarlık ga10 katalog amfisi.

Gayet zıt 🙂

O cihaz iyi değil işte :) 3" speaker ile gitar çalan birine 12" gitar amfisi hissiyatı dolgunluğu veremez. Fizik kurallarına aykırı. Kayıtta duyduğunuz ses ile kutudan çıkan duyduğunuz ses farklı.

Önemli olan ID Core'un herkese önerdiğiniz ga10'lardan iyi olması ki evet iyi. Aliexpresste 3 dolara satılan markasız çöp bir amfiyi 4x12 kabine bağlamaktansa kaliteli bir kulaklık amfisi kullanmayı tercih ederim, herkese de öneririm.

Başlangıçta "daha iyi"nin peşinde olmamalısınız. Daha iyi, "daha çok fonksiyon" sizin daha iyi öğrenmenizi / çalmanızı sağlamaz. İleri seviyelere geldiğinizde alternatifleri gözden geçirir elinizdeki ekipmanı değerlendirirsiniz. Şu an bunun için erken.

İyinin peşinde olmak ayrı bir şey en kötüsüne kanaat etmek ayrı bir şey. Her şeyi geçtim daha iyi ekipman kullanmanın kişiyi daha iyi bir gitarist yapacağını kimse idda etmedi ama tavsiye ettiğiniz kadar kötü ekipman kullanmanın kişiyi gitar çalmaktan soğutacağı için gitarist bile yapmama ihtimalinin olması bir gerçek.

Geçmişteki dijital teknolojilerin kötü olduğu fikrine de katılmıyorum. Mesela 90 lı yıllarda üretilen POD 1.0 - 2.0 ın bile güncel teknolojide yanına yaklaşabilecek dijital cihaz çok mümkün değildir. 80 li yılların ADA MP1 i, Marshall JPM-1 i.....

O zaman bu markalar bu modelleri 1 dolara üretmeye devam edebilecek iken milyondolarlık arge çalışmaları ile daha kötü modeller üreterek şirket bazında büyük bir enayilğe imza atmaktalar. MAil atıp uyaralım kendilerini. Keşke sizde VST'si IR'si falan için boşa zaman ve para harcayacağınıza pod 1.0'le sahne alsaymışsınız. Sonuçta ton parmaklarda 🙂

Son düzenleme:
İdda ettiğiniz şey tamamen yalan yanlış bir önerme ile dijital amfilerin hatalarınızı duymanızı engellediği tuşenize düzgün cevap vermediği için başlangıca uygun olmadığı, tavsiye ettiğiniz amfi ise hatalarınızı duymanızı engelleyen tuşenize düzgün cevap vermeyen 20 dolarlık ga10 katalog amfisi.

Gayet zıt 🙂
"-Dijital cihazların tuşeye cevap vermediği" " -hataları duymanınzı engellediği mi? Kim öyle bir şey söyledi? Ayrıca yeni başladığınız gitarda neyin tuşesi? :)

Yazdıklarımı tekrar okuyun.
Önemli olan ID Core'un herkese önerdiğiniz ga10'lardan iyi olması ki evet iyi. Aliexpresste 10 dolara satılan markasız çöp bir amfiyi 4x12 kabine bağlamaktansa kaliteli bir kulaklık amfisi kullanmayı tercih ederim, herkese de öneririm.
Bahsettiğiniz ve hayranı olduğunuz ID CORE iyi değil. Ama neticede iyi önermiyoruz. Çünkü gerek yok :)

Her zaman daha iyinin peşinde olmalısınız. Neden en kötüsüne kanaat edesiniz ki?
"Daha iyi"nin yetkinliğine sahip olduğunuzda; evet. :)

ama tavisye ettiğiniz kadar kötü ekipman kullanmanın kişiyi gitar çalmaktan soğutacağı için gitarist bile yapmama ihtimalinin olması bir gerçek.
Kötü değil. Seviyeye eşdeğer. 10 yıllık gitarist olursunuz evet o zaman kötü diyebilirsiniz. Ancak şu anda bunun bilincine varamaz ve aradaki farkı anlayamazsınız.

O zaman bu markalar bu modelleri 1 dolara üretmeye devam edebilecek iken milyondolarlık arge çalışmaları ile daha kötü modeller üreterek şirket bazında büyük bir enayilğe imza atmaktalar. Uyaralım kendilerini. Keşke sizde VST'si IR'si falan için boşa zaman ve para harcayacağınıza pod 1.0'le sahne alsaymışsınız. Sonuçta ton parmaklarda 🙂
Sizin gibiler sayesinde pazarlama stratejilerini geliştiriyorlar. Aslında firmalar size teşekkür etmeliler. En yenisi, en iyisi , en kapsamlısı, son teknoloji heveslileri sağolsun :)

IR hiç kullanmadım gerekli görmem. POD 1.0 yıllarca kullandım, hayla da kullanırım. Dünyanın en iyi amfilerine sahip olmak ile birlikte hayal edemeyeceğin kadar çok ekipman ile sahne yaptım.

Son düzenleme:
"-Dijital cihazların tuşeye cevap vermediği" " -hataları duymanınzı engellediğimi? mi? Kim öyle bir şey söyledi? Ayrıca yeni başladığınız gitarda neyin tuşesi?

Yeni başlayanlara bu tip modellemeli, dijital işlemcili amfiler önermiyoruz. Başlangıçta çıkarttığınız hatalı sesleri algılamanızı zorlaştırır. Tuşenizi geliştirmenizi engeller.

Dijital işlemcili, efektli, modülasyonlu amfiler başlagıca önerilmez. Bunun bir sebebi var.
Efektli sesler, sizin hatalarınızı duymanızı engeller, tuşeniz gelişmez.

Efektli dijital işlemcili şeyler kafanızı karıştırır. Çalımınızı / öğrenmenizi sabote eder.

Daha sayfalarca sizin ve çoğul kullandığınız için sizden başka kimsenin bilmediği belli bir topluluğun önermediğini ileri sürdüğünüz bir sürü girdi var. Ne yazdığınıza profilinizden bakabilirsiniz.

Bahsettiğiniz ve hayranı olduğunuz ID CORE iyi değil. Ama neticede iyi önermiyoruz.

Hayranı değilim. Sayfalarca herkese önerdiğiniz çöp katalog amfilerden az daha pahalı olmasına hatta ikinci el olarak yaklaşık aynı fiyata bulunmasına rağmen çok daha iyi olduğu için öneriyorum. Daha iyisi daha ucuza satılırsa onu öneririm. Burada yine çoğul kullanmışsınız. İlluminati gibi gizli bir örgüt mü var ki dijital amfi önermeyen? Başka bir yerde ID core yerine piyasada bulunabilecek en kötü amfilerin önerildiğine hiç denk gelmedim.

"Daha iyi"nin yetkinliğine sahip olduğunuzda; evet.

Aynı şeyleri yazıyor gibi oluyorum ama önceden de dediğim gibi işten anlıyorsanız önerdiğiniz amfinin çöp olduğuna kanaat getirecek yetkinliğe sahipsinizdir.

Sizin gibiler sayesinde pazarlama stratejilerini geliştiriyorlar. Aslında firmalar size teşekkür etmeliler. En yenisi, en iyisi , en kapsamlısı, son teknoloji heveslileri sağolsun :)

Bunu son teknoloji araçlara binerken, son teknoloji telefonları, tabletleri VST'leri kullanırken de kendinize hatırlatın 🙂

Hem "Dünyanın en iyi amfilerine" sahip olup, hem "ah o pod 1.0'lar ne iyiydi" diyip, hem de hiçbir gerçekliği olmadan tamamen yalan yanlış bir şekilde "Yeni başlayanlara bu tip modellemeli, dijital işlemcili amfiler önermiyoruz. Başlangıçta çıkarttığınız hatalı sesleri algılamanızı zorlaştırır" diye ga10 gibi paranın alabileceği en kötü amfileri önermek pek mantıklı gelmedi bana ama o da bir bakış açısıdır tabi saygı duyarım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu son teknoloji araçlara binerken, son teknoloji telefonları, tabletleri VST'leri kullanırken de kendinize hatırlatın 🙂
Buna çok güldüm :) Aynı şey mi ?

Yüksek teknolojili son model süper bir Kemper ya da Axe FX e sahipsin. Ama o yüz bin küsür TL lik cihaz; 1960 model eski bir bir amfiyi simule etmeye yarıyor... Ne kadar başarılı olduğu ise o amfiye ne kadar gerçekçi yaklaşabildiği. :)

Gitar ve ekipmanlarında yüksek teknoloji daha iyi değildir. Teknoloji hayatınızı kolaylaştır fakat analog her zaman daha değerli ve önemlidir.

Hem "Dünyanın en iyi amfilerine" sahip olup, hem "ah o pod 1.0'lar ne iyiydi" diyip, hem de hiçbir gerçekliği olmadan tamamen yalan yanlış bir şekilde "Yeni başlayanlara bu tip modellemeli, dijital işlemcili amfiler önermiyoruz. Başlangıçta çıkarttığınız hatalı sesleri algılamanızı zorlaştırır" diye ga10 gibi paranın alabileceği en kötü amfileri önermek pek mantıklı gelmedi bana ama o da bir bakış açısıdır tabi saygı duyarım.

Her hangi bir mantık hatası yok. Başından beri söylediğim şey; Bu tip cihazlar ileri seviyelerin ekipmanıdır. Başlangıçta kullanılmaz. Yeri zamanı geldikçe ihtiyacınızı belirler yetkinliğinize göre istediğiniz teknolojiye / ürüne yönelebilirsiniz.

Daha sayfalarca sizin ve çoğul kullandığınız için sizden başka kimsenin bilmediği belli bir topluluğun önermediğini ileri sürdüğünüz bir sürü girdi var.
Evet çoğul kullanıyorum. Çünkü belli seviyede ve tecrübede herkesin bildiği, müzisyenler için değişmeyen, doğru öğrenilmiş standartlar / eğitimler / uygulamalar.

Son düzenleme:
Yüksek teknolojili son model süper bir Kemper ya da Axe FX e sahipsin. Ama o yüz bin küsür TL lik cihaz; 1960 model eski bir bir amfiyi simule etmeye yarıyor... Ne kadar başarılı olduğu ise o amfiye ne kadar gerçekçi yaklaşabildiği. :)

Evet benim gibi “En yenisi, en iyisi , en kapsamlısı, son teknoloji heveslileri sağolsun” bu tür dijital ses işleme teknolojileri gelişiyor ve simulasyon kabiliyetleri artıyor ki ben dahil binlerce insan axe fx, kemper, quad cortex vs. alıp evlerinde, konserlerinde, stüdyo kayıtlarında kullanıyorlar. Tıpkı sizin dünyanın en iyi amfilerine sahip olup, analog her zaman daha değerli ve önemlidir deyip 5 sene boyunca yüzlerce sahnede VST kullanmanız gibi 🤭

Çünkü belli seviyede ve tecrübede herkesin bildiği, müzisyenler için değişmeyen, doğru öğrenilmiş standartlar / eğitimler / uygulamalar.

Şimdi dünyada bu standartları karşılayan onbinlerce insan olsa bu konu mutlaka bir yerlerde konuşulmuştur.

Yeni başlayanlara bu tip modellemeli, dijital işlemcili amfiler önermiyoruz. Başlangıçta çıkarttığınız hatalı sesleri algılamanızı zorlaştırır.

sebebiyle ID Core ve türevi olan bilinen dijital amfiler yerine 20 dolarlık markasız çin malı katalog amfilerin alınmasını öneren birkaç gönderi paylaşabilir misiniz? Eş dost tanıdık olmasın diye önceden konuşulmuş yabancı forumlardan girdiler olur, youtube videosu olur, podcast olur, röportaj transkripti bile olur. Herhangi bir dilde kayda geçmiş her şey kabulüm 🙂 Öyle onlarca istemiyorum, birkaç forum konusu birkaç video linki falan olsa yeterli. Benim gibi belli tecrübede olmayan birine kaynak öneriyormuş gibi düşünün. Yoksa bu konudaki her iddanız gibi bu “belli seviye ve tecrübedeki herkes bilir” önermesi de boşa düşecek🙂

Son düzenleme:
Evet benim gibi “En yenisi, en iyisi , en kapsamlısı, son teknoloji heveslileri sağolsun” bu tür dijital ses işleme teknolojileri gelişiyor ve simulasyon kabiliyetleri artıyor ki ben dahil binlerce insan bunları alıp evlerinde, konserlerinde, stüdyo kayıtlarında kullanıyorlar. dünyanın en iyi amfilerine sahip olup, analog her zaman daha değerli ve önemlidir deyip 5 sene boyunca yüzlerce sahnede VST kullanmanız gibi.

Yerine göre analog, yerine göre dijital. 200 km yolculıkta yanımda amfi mi taşıyayım?

Şimdi dünyada bu standartları karşılayan onbinlerce insan olsa, gizli örgüt falan olmadığını varsayarsak bu konu mutlaka bir yerlerde konuşulmuştur.
Konuşulup ortak karara varılmıyor bizim illimunati seviymizde. Br yerden sonra bilir ve İdrak edersiniz. Ama daha sizin çok yolunuz var buralara. Siz oturun, daha iyisini tartışın :)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı