Amatinin
Hectopat
Daha fazla
Sorunum konu başlığında belirttiğim gibi. Bir süre arkadaşımın akustik gitarı ile zaman geçirdim (3 ay kadar), sonunda kendime yenisini alabildim. Arkadaşımın gitarı Ibanez (model hatırlamıyorum), yeni aldığım akustik gitar Fender Squier SA-105CE sap ayarını yaptım 2,5 2 santim civarında. Ibanez marka akustik gitar da bare akorları rahatlıkla basarken, bu gitarda nedense basamıyorum. Alalı bir süre oldu uzun süre denedim ama uyguladığım hiçbir teknik işe yaramıyor, ya parmağım basmıyor, ya da fazla kuvvet uygulamaktan hem bileğime, hem de baş parmağım ile işaret parmağım arasına ağrı giriyor. Diğer gitarda böyle bir sorun yokken bu gitarda neden böyle bir sorun oldu anlamadım. Arkadaşıma gösterdim o da aynı şekilde basamadı. Belirli akorlar basılabiliyor örneğin si minör, fa majör gibi ama fa# minör akoru fa minör akoru g minör gibi akorlar basılmıyor. Sürekli cızlayıp bızlıyor. Arkadaşım sapı düşürmeyi tavsiye etti, düşürdük o zaman daha çok cızırtıyla karşılaştık ve biraz garip geldi perdelere yakın olması. Bu sorunu nasıl çözerim? Tavsiyesi olan bir arkadaş var mı?
Son düzenleyen: Moderatör: