Ff ile kaldığın bir dersin tekrarı nasıl oluyor?

Berke Metin

Kilopat
Katılım
30 Nisan 2017
Mesajlar
714
Makaleler
1
Çözümler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Selamlar arkadaşlar, Yeditepe Üniversitesi'nde birinci sınıfım ve bir dersten ff notu ile kaldım. Ayrıca bir dersten de dd aldım fakat ortalamam 2.09 olduğundan onu koşullu geçtim sanırım. Bildiğim kadarıyla bir dersten kaldığında gelecek sene o dersi tekrar alıyorsun fakat gelecek yıllarda da geçememen hariç herhangi bir şekilde okul uzamıyor değil mi? İnternette okulun uzadığını veya yaz okuluyla o dersin alınması gerektiğini söyleyen kişiler gördüm de buraya sorarak emin olmak istedim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi bu okuldan okula ve bölümden bölüme değişen bir durum. Bu nedenle hem Öğrenci İşlerine hem de Danışmanına bu durumu sormak için E Posta at.

Bir dersten FF ile kalırsan, doğal olarak o krediyi alamamış olursun ve yeniden alman gerekir. Teorik olarak, 4 senede mezun olmak için o krediyi bir şekilde almak yeterlidir. Ancak, bazı dersler, bazı derslerin ön koşul dersi olabiliyor ve iş burada kopuyor işte.

Mesela MATH-1 MATH-2'nin ön koşul dersidir. Yani 1'den kalırsan 2'yi alamazsın. Bu durumda da genelde 2. Dönem kalınan ders, 2. dönem alınması gereken asıl ders ise Yaz Okulunda alınmaya çalışılır.

Birinci sınıftaki birçok ders temel ders olduğundan, sonraki dönemde ya da Yaz Okulu'nda genelde açılır. Bu nedenle almakta sıkıntı çekmeyebilirsin. Ancak bölüm dersleri genelde dönemleri hariç zor açılıyor.

Okulun uzaması ders zincirine bağlı. Aldığın ders, bir sürü koşullu dersler silsilesinin birincisi ise, diğer dersleri de alamazsın. Mesela benim bölümüm EEE'de Math-1 Math-2'nin, Math-2 de bölüm derslerinden birinin ön koşuluydu. Math-1'den kalınca koca bir zincirden de kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalmış oluyordun.
 

Geri
Yukarı