FF7 remake+rebirth alınır mı?

ege20

Decipat
Daha fazla  
Oyun indirimle 2100TL'ye falan düşüyor dedim ki yuh, çok pahalı .sonrasında Epic'deki %20 cashback ve bu 2 oyunun howtolongbeat'de 90 saat sürmesi sonucunda hâlâ pahalı ama daha iyi gelmeye başladı gözümde. Enis Kirazoğlu'nun öve öve bitiremediği oyundur ama nedenini bir türlü anlayamadım hiç. Anime sevmem ama oyunun görsel tarzı beni pek de rahatsız etmedi. Bu aralar sıra tabanlı bir oyun oynayasım yok parti durumu çok önemli mi oyunda ve taktiksellik?

Oyun sıra tabanlı değil, yarı aktif zamanlı.
Anime sevmiyorsanız bulaşmayın derim. Anime manga kültürüne uzak olan birinin bu oyunu seveceğine pek ihtimal vermiyorum

Oyun Batı ile Doğu kültürünün sentezlendiği bir evrende geçiyor. Evet, bir Asyalılık daima var ancak bir anime kadar değil. Yine de nerdeyse en üzücü durumlarda bile aşırı polyanna davranan kadın karakterlere hazır olun.

Savaş sistemi sıra tabanlıdan çok, gerçek zamanlıya yakın. Gerçek zamanlı saldırılarla ATB barı dolduruyosunuz, bu ATB ile de sıra tabanlı sistemde bulunan saldırıları yapıyorsunuz. Geliştiriciler özellikle reflekslerinize güvenmenizi çok da istememiş olacak ki eğer engellenemeyen bir saldırı değilse dodge tuşu pek de bir işe yaramıyor.

Taktiksellik bana göre oldukça var.

Ben şahsen Remake'i bitirdim, Rebirth'ü de yarıladım ve çok beğendim. Daha önce herhangi bir JRPG oyunu oynamadım, türe girişim bu oyunla oldu ve kesinlikle memnunum bu durumdan.

Başka sorunuz varsa da sorabilirsiniz, Remake'i ve DLC'sini tamamen bitirdim, Rebirth'ü daha bitirmedim ancak bilgim el verdiği kadar yanıtlarım.

Oyun sıra tabanlı değil, yarı aktif zamanlı.
Anime sevmiyorsanız bulaşmayın derim. Anime manga kültürüne uzak olan birinin bu oyunu seveceğine pek ihtimal vermiyorum
Görsel tarzı rahatsız etmiyor, ara sahneleri anime gibiyse pek hoşuma gitmez. Zamanında anime izlemiştim sevmiştim ama nedenini bilmeden bir anda izlemek istememeye başladım. Anlattıkları hikaye klişe, anlatımı uzun olduklarından ve üstüne garip çizim tarzları girinceden olsa gerek uzaklaştım.

Oyun Batı ile Doğu kültürünün sentezlendiği bir evrende geçiyor. Evet, bir Asyalılık daima var ancak bir anime kadar değil. Yine de nerdeyse en üzücü durumlarda bile aşırı polyanna davranan kadın karakterlere hazır olun.

Savaş sistemi sıra tabanlıdan çok, gerçek zamanlıya yakın. Gerçek zamanlı saldırılarla ATB barı dolduruyosunuz, bu ATB ile de sıra tabanlı sistemde bulunan saldırıları yapıyorsunuz. Geliştiriciler özellikle reflekslerinize güvenmenizi çok da istememiş olacak ki eğer engellenemeyen bir saldırı değilse dodge tuşu pek de bir işe yaramıyor.

Taktiksellik bana göre oldukça var.

Ben şahsen Remake'i bitirdim, Rebirth'ü de yarıladım ve çok beğendim. Daha önce herhangi bir JRPG oyunu oynamadım, türe girişim bu oyunla oldu ve kesinlikle memnunum bu durumdan.

Başka sorunuz varsa da sorabilirsiniz, Remake'i ve DLC'sini tamamen bitirdim, Rebirth'ü daha bitirmedim ancak bilgim el verdiği kadar yanıtlarım.
Dürüst olmak gerekirse ben oynanış rezalet değilse ve gördüğüm kadarıyla güzel geliyor sadece iki sorum olacak taktiksellik zorunlu mu? Günlük hayatta oyun oynamaya çok vakit bulamayan biri olduğumdan oyunun içine girdiğimde hikayeyle ilgilenirim genelde, diğer bir sorum ise hikayesi neyi anlatıyor ve anlatış biçimi iyi mi? Bir şeyleri çok uzatıyor mu?

Dürüst olmak gerekirse ben oynanış rezalet değilse ve gördüğüm kadarıyla güzel geliyor.
Ben şahsen oynanıştan keyif aldım.
Sadece iki sorum olacak taktiksellik zorunlu mu?
Normal düşmanlar için hayır, direkt kare tuşuna abanarak gayet yenebilirsiniz. Ancak bosslarla kapışmaya geldiğiniz zaman biraz daha taktiksel davranmak gerekebiliyor.

Örnek verelim;
Yaptığımız büyüler Mana puanımızdan eksiliyor. Bu durumda 20 MP(Mana Puanı)'nizin olduğunu ve partinizdeki bir karakterin de canının oldukça az olduğunu düşünün.

2. seviye iyileştirme büyüsü olan Cura 14 MP'ye mâl oluyor. Öte yandan düşmanımızın da elektrik hasarına zayıflığı var diyelim, 11 MP harcayarak 2. seviye elektrik büyüsü(Thundara) de atabilirsiniz.

Taktiksellik genel olarak bu, düşman zayıflıklarına yönelmek ve elinizdeki kaynağı verimli kullanmak. Aynı zamanda da karakter buildi yapmak. Tamamıyle sıra tabanlı bir oyun kadar taktiksel değil, ancak gerçek zamanlı bir oyun kadar da reflekslerinizle işin içinden çıkamıyorsunuz.
Günlük hayatta oyun oynamaya çok vakit bulamayan biri olduğumdan oyunun içine girdiğimde hikayeyle ilgilenirim genelde, diğer bir sorum ise hikayesi neyi anlatıyor ve anlatış biçimi iyi mi? Bir şeyleri çok uzatıyor mu?
Oyunun hikayesi dünyanın yaşam özünü bir enerji kaynağı olarak işleyip bununla elektrik üreten Shinra Electric Company'e karşı ekoloji dostu terör örgütü olan Avalanche'ın mücadelesini anlatıyor.

Biz(Cloud Strife) Shinra'nın yetiştirdiği askerlerden biriyiz ve görevden ayrılmışız, güncel olarak paralı askerlik yapıyoruz. Avalanche da bizi Shinra'nın bir reaktörünü patlatmak için kiralıyor ve hikaye başlıyor. Oyunun ilk görevi bir reaktörü patlatmak olduğundan gayet eğlenceli başladığını söyleyebilirim.

Bu bahsettiğim kısım hikayenin ilk saatleri denilebilir, gittikçe dallanıp budaklanıyor. Asıl tehlikenin Shinra olmadığını, çok daha büyük bir tehditin olduğunu da zamanla anlıyoruz.

Hikaye anlatımı olarak ben memnun kaldım, ara sahneler cidden kaliteli ve sahnenin ruhunu yansıtıyor. Sevmediğim şey şu oldu, bu Remake serisinde orijinalin aksine ekstra bir olay daha var, kaderin koruyucuları Whisperlar.

Bu varlıklar hikayenin orijinal oyuna uymadığı veya onlara doğru gelmediği kısımlarda olaylara müdahale ediyorlar. Tamamen orijinal oyunu oynayan kitle için yapılmış bir eklenti, ve bizim gibi oyuna Remake serisiyle girenlerin kafasını karıştırıyor.

Aynı zamanda normalde orijinal oyunda ölmüş olan karakterleri yaşıyorken gördüğümüz bazı sahneler de var, ne olduğunu kavramamız zor olabiliyor.

Hikaye uzatma durumuysa şöyle, FFVII Remake orijinal oyunun sadece ilk 5 saati, bu 5 saatini alıp 30 saatlik bir oyun yaptıklarını duyunca insanın aklına sündürülmüş bir içerik geliyor ancak oynarken ben pek de öyle hissetmedim. Çünkü oyun bu süreyi karakterle olan bağınızı güçlendirmek için kullanıyor ve o kadar da uzatılmış hissettirmiyor.

Yine de FFVII Rebirth'e geçtiğinizde şok yaşayacaksınız. Remake'in koridor haritalarının aksine gerçekten büyük bir açık dünyası var.

Konuyu geç gördüm.
Alınır tabii fakat bilmeniz gereken bir şey var. Bu oyunları oynamadan önce orijinal oyunu oynamanız daha iyi olur. Bir nevi devam oyunu gibi çünkü oyunu oynarken orijinal oyuna birçok atıfta bulunuyor bu yüzden bazı olayları anlayamayabilirsiniz. Şimdi orijinal oyun 97 oyunu sıralı dövüş sistemi falan bayağı eski oyun eğer size uygunsa orijinalini ilk önce oynamanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı