FFB direksiyon seti BTS7960 limit koymuyor

RahatVodka

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, ben DIY FFB direksiyon seti yapıyorum. Videoları izledim; parçaları aldım ve kurdum fakat direksiyon kendini -450 de sınırlarken +450 dereceye geldiğinde motor kendi kendine full güç verip sınırsız bir şekilde çevirmeye başlıyor. Ne yapabilirim? Cidden çok sinirimi bozmaya başladı, hiçbir yerde çözümünü de bulamadım. Bağlantıları zibilyon kez kontrol ettim, baştan kablolamayı da yaptım olmuyor.

Parçalar:
Arduino Leonardo.
24V 3000RPM RS775DC motor.
BTS7960B motor sürücü.
Meanwell 24v 15a smps güç kaynağı.

Merhaba, ben dıy FFB direksiyon seti yapıyorum. Videoları izledim; parçaları aldım ve kurdum fakat direksiyon kendini -450 de sınırlarken +450 dereceye geldiğinde motor kendi kendine full güç verip sınırsız bir şekilde çevirmeye başlıyor. Ne yapabilirim? Cidden çok sinirimi bozmaya başladı, hiçbir yerde çözümünü de bulamadım. Bağlantıları zibilyon kez kontrol ettim, baştan kablolamayı da yaptım olmuyor.

Parçalar:
Arduino Leonardo.
24v 3000RPM RS775DC motor.
Bts7960b motor sürücü.
Meanwell 24v 15a smps güç kaynağı.

@06 Fil Necati @deux freres @Serush bu konularla ilgilendiğinizi gördüm yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 20250901_010618.jpg
    20250901_010618.jpg
    135,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
2'dir 1 yaptığım zaman direkt sınırsız dönmeye başlıyor 450 dereceye falan gelmeden full güç veriyor motor, o yüzden 1'dir 1 olarak ayarladım. Uygulama olarak emc Lite kullanıyorum hocam.
Motorun sağ sol kablolarının yerini değiştirin. + yöne çevirince -, -ye çevirince + artsın. Tersinde de aynısını yapıyorsa sürücü bozuk olabilir. Benim sürücü bozuktu diğer yöne çevirmiyodu mesela.

Motorun sağ sol kablolarının yerini değiştirin. + yöne çevirince -, -ye çevirince + artsın. Tersinde de aynısını yapıyorsa sürücü bozuk olabilir. Benim sürücü bozuktu diğer yöne çevirmiyordu mesela.

Deniym hocam. Bir tarafın sınırında kitliyor vs. sorun yok diğer tarafda kitlemiyor şeklinde miydi sizin de.

Deniym hocam. Bir tarafın sınırında kitliyor vs. sorun yok diğer tarafda kitlemiyor şeklinde miydi sizin de.
Kitleme yok. Karşı kuvvet uyguluyor ki döndüreme diye. Zorlarsan döndürürsün. O da daha çok zorlar.

Bir de bts7960bden + - kablolarının yerlerini değiştirsem olur değil mi direkt motora direkt lehim attım çünkü.

Kilitleme yok. Karşı kuvvet uyguluyor ki döndüreme diye. Zorlarsan döndürürsün. O da daha çok zorlar.

Evet onu söyledim, bir tarafda olması gerektiği gibi çalışıyor diğer tarafın sınırına geldiğinde motora güç veriyor o tarafa doğru hızlıca ve ben uygulamadan Center'a basana kadar dönmeye devam ediyor. Center'a bastığımda duruyor.

Bir de bTS7960BDen + - kablolarının yerlerini değiştirsem olur değil mi direkt motora direkt lehim attım çünkü.

Evet onu söyledim, bir tarafda olması gerektiği gibi çalışıyor diğer tarafın sınırına geldiğinde motora güç veriyor o tarafa doğru hızlıca ve ben uygulamadan Center'a basana kadar dönmeye devam ediyor. Center'a bastığımda duruyor.

Pprı doğru ayarladınız mı? Ben unuttum 4 katını falan giriyorduk galiba Emc'ye. 2 yönlü olduğu için 1+1 2+1 gibi ayarları vardı. İnternetten izleyerek yapmıştım yapalı bayağı oldu hatırlamıyorum işten güçten kafam dolu.

Pprı doğru ayarladınız mı? Ben unuttum 4 katını falan giriyorduk galiba Emc'ye. 2 yönlü olduğu için 1+1 2+1 gibi ayarları vardı. İnternetten izleyerek yapmıştım yapalı bayağı oldu hatırlamıyorum işten güçten kafam dolu.

Evet 4 katını girdim pprın. 2+1 seçince sınıra gelmeden direkt kendi kendine full güçte sonsuz dönmeye başlıyor. 1+1 de kullanıyorum bunda -450 derecede daha fazla döndürmüyor, +450'ye gelince kendiliğinden sınırsız ve hızlı dönüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı