FHD monitör önerisi

Heinz.Guderian

Megapat
Oyun oynamıyorum, HDMI girişi bulunan Full HD bir monitör arıyorum. Ekran boyutu, yenileme hızı, tepki süresi önemli değil. Ürünün sağlam, kaliteli ve güzel görüntü vermesi önemli. Kamera işinde kullanacağım, kamereya bağlayıp oradan görüntülere bakacağım.

VA mı yoksa IPS panele sahip bir monitör mü almalıyım, bu iki panelin özelliklerine bakınca kafam karıştı. Ürünü dediğim gibi kamera için ve genellikle de gece kullanacağım.

VA panelin renk dogrulugu IPS panelden daha kotudur. Renk dogrulugu en yuksek panel turu IPS'dir. Ayrica VA panele yandan bakinca renkler bozulmaya baslarken IPS panele neresinden bakarsaniz bakin renkler bozulmaz. VA panel monitorlerle IPS panel monitorler arasinda o kadar fazla fiyat farki yok, IPS oneririm ben.

VA panelin renk dogrulugu IPS panelden daha kotudur. Renk dogrulugu en yuksek panel turu IPS'dir. Ayrica VA panele yandan bakinca renkler bozulmaya baslarken IPS panele neresinden bakarsaniz bakin renkler bozulmaz. VA panel monitorlerle IPS panel monitorler arasinda o kadar fazla fiyat farki yok, IPS oneririm ben.
VA panelin kontrast oranı daha yüksekmiş, bu benim için avantaj mı? Dediğim gibi oyun vs oynamayacağım, bilgisayar için almıyorum, kameraya bağlayacağım ve genellikle de gece oynayacağım. Kontrast oranı meselesi kafamı karıştırdı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı