Her şey o veriler ile olmuyor işte git testlerini izle öyle gel. Kullanmadan boş boş konuşuyorsun ben 1.6 Linea da kullandım 1.4 Egea da. Araba gitsin diye ayağa kalkman gerekiyor gelmiş burada iki tane kıytırık fabrika verisini atmış "kıyaslamak bile hata" yazıyorsun. Git işine Allah aşkına ya.
Haklısınız, 2,5 sene 40 bin kilometre boyunca kullandığım 1.4 Egea aslında gizli 2.0'dı zaten. Ayrıca evet kıytırık fabrika verisi yahu, arabayı üreten adam ne bilecek hangisi ne kadar gider?
Atmosferik kullanmayı bilmiyorsanız, araba sürmeye turbolu arabalarla başladıysanız atmosferiği yürütemeyebilirsiniz doğrudur. Size 2.0 atmosferik versem (6,5 sene 120 bin kilometre 2.0 atmosferik kullandım) gene rampa çıkaramazsınız. 2.0 bile 5. vitese her rampayı yemiyor.
Gitsin diye ayağa kalkmak yerine vites düşürüp 4000 devrin üzerine çıkarsanız her türlü rampayı 1.3 multijet hızıyla çıkarsınız. Matematik basit:
Tork x Devir / 7121 = Beygir Gücü.
2000 devirde giden bir 1.3 Multijet motorun ürettiği gücü 3300 devirde giden bir 1.4 Fire üretir. Matematik yalan söylemez.
Not: 1.4 Fire Egea, 2.0 Atmosferik Volvo S40, 1.2 TDI Polo (1.3 Emsali bir motor), 1.2 TCe Megane gibi arabalar kullanmış birisi olarak yazıyorum.
0-100 ve maksimum hız değerleriyle değerlendirmek yanlış. Bunlar tek başına motor hakkında bilgi vermez. Gidip birebir deneyimleyip karar vermek gerek. Her ikisini de deneyimlemiş biri olarak 1.3 Multijet, 1.4 Fire'ın çok önünde bir motor, bunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Aralarındaki fark devirde bitiyor. Birinin 2000 devirde verdiği gücü biri 3500 devirde veriyor. Şehir içinde kullanırken zaten 1.4'ün 2000 devri de arabayı yürütmeye yetiyor. Sadece 2000 devirde dipgaz yaparsanız 1.3 gibi fırlamıyor. Güce ihtiyacınız olduğunda vites düşürmek yetiyor. Ben de kullandım yani.