Fiat Dualogic şanzıman nasıldır?

en3s19

Hectopat
Daha fazla  
Övenler de var gömenler de var. Bildiğim kadarıyla çok sorunu olmayan stabil ve yakıt tüketimi az olan bir şanzıman ama özellikle kullananlardan-tecrübe edenlerden duymak isterim.

Övenler de var gömenler de var. Bildiğim kadarıyla çok sorunu olmayan stabil ve yakıt tüketimi az olan bir şanzıman ama özellikle kullananlardan-tecrübe edenlerden duymak isterim.
Fiat grubunun yarı otomatik şanzımanıdır. Tam otomatiklerde tork konvektörlü ve cvt şanzımanlara göre daha fazla masraf çıkarır. Ek olarak yarı otomatik şanzıman grubu tavsiye edilmez. Vites geçişlerinde kaçırma yapıp geç vites atmasıyla meshurdur. Konforlu değildir. 2. el piyasasında tercih edilmez. Edilenlerde genelde honda grubu i-shift grubudur. (japon yarı otomatik grupları veya ). Tavsiyem hiç yarı otomatiğe girmeyin. İlla mecburiyetten bütçe vs durumlarından zorundayım dersende japon grubu araçlarının yarı otomatiklerini tercih etmekte özen gösterin.

not: tam emin olmasamda fiat grubunda şanzıman robot arızası var diye hatırlıyorum. Zamanında fiat fiorino 35 bin kilometre bir araba vardı alalım demiştim. o da "Bunlar yarı otomatik. Üstüne arıza veriyorlar." vs vs üstte yazdıklarımı tembihlemişti. Tabi ki işin en üst profesyoneli değil ama her akşam 3-4 saat otomatik araçlarla ilgili video izleyip araştırma yapan birisi.

Bu arada aracın modeli km'si nedir ?

Yarı otomatik bir şanzımandır kendisi. Bilindik manuel şanzımanın robot tarafından kontrol edilen hali. Manuel şanzıman gibi volan, kavrama vs. değişimi olur, robot dediğimiz kontrol kısmı sorun oluşturmaya meyillidir.

Fiat grubunun yarı otomatik şanzımanıdır. Tam otomatiklerde tork konvektörlü ve cvt şanzımanlara göre daha fazla masraf çıkarır. Ek olarak yarı otomatik şanzıman grubu tavsiye edilmez. Vites geçişlerinde kaçırma yapıp geç vites atmasıyla meshurdur. Konforlu değildir. 2. el piyasasında tercih edilmez. Edilenlerde genelde honda grubu i-shift grubudur. (japon yarı otomatik grupları veya ). Tavsiyem hiç yarı otomatiğe girmeyin. İlla mecburiyetten bütçe vs durumlarından zorundayım dersende japon grubu araçlarının yarı otomatiklerini tercih etmekte özen gösterin.

not: tam emin olmasamda fiat grubunda şanzıman robot arızası var diye hatırlıyorum. Zamanında fiat fiorino 35 bin kilometre bir araba vardı alalım demiştim. o da "Bunlar yarı otomatik. Üstüne arıza veriyorlar." vs vs üstte yazdıklarımı tembihlemişti. Tabi ki işin en üst profesyoneli değil ama her akşam 3-4 saat otomatik araçlarla ilgili video izleyip araştırma yapan birisi.

Bu arada aracın modeli km'si nedir ?
Evet, genel olarak bu tarz şikayetlerden ve sorunlardan bahsedildiğini gördüm ben de forumlarda. Honda i-Shift şanzıman da önerilen bir şanzıman değil diye biliyorum. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Araç alma sürecinde değiliz ama ileride düşünüyoruz, Punto- 1.6 Multijet Bravo gibi araçları araştırıyordum, kilometresi de olabildiğince uygun olması iyi olur 150 bin altı gibi tabi ama otomatik modelleri de uygun fiyatlı olduğu için araştırıyordum.
Yarı otomatik bir şanzımandır kendisi. Bilindik manuel şanzımanın robot tarafından kontrol edilen hali. Manuel şanzıman gibi volan, kavrama vs. değişimi olur, robot dediğimiz kontrol kısmı sorun oluşturmaya meyillidir.
Teşekkürler, siz önerir misiniz peki bu şanzımanlı arabaları? Ben de Punto gibi bir araba alırken otomatik şanzıman pek aramam ama tabi görünce bir aklı kayıyor insanın.

Evet, genel olarak bu tarz şikayetlerden ve sorunlardan bahsedildiğini gördüm ben de forumlarda. Honda i-Shift şanzıman da önerilen bir şanzıman değil diye biliyorum. Tecrübelerinizi ve bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkürler. Araç alma sürecinde değiliz ama ileride düşünüyoruz, punto- 1.6 Multijet bravo gibi araçları araştırıyordum, kilometresi de olabildiğince uygun olması iyi olur 150 bin altı gibi tabii ama otomatik modelleri de uygun fiyatlı olduğu için araştırıyordum.

Teşekkürler, siz önerir misiniz peki bu şanzımanlı arabaları? Ben de punto gibi bir araba alırken otomatik şanzıman pek aramam ama tabii görünce bir aklı kayıyor insanın.

Hocam bütçeniz ne kadardı acaba. Bir de hatasız takintiniz var mı yoksa temiz ve 2-3 parça boya civarı uygun mudur?

Çok sorunlu olmayan ancak kronik sorunları da bulunan, vasat şanzıman. Manuel daha mantıklıdır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı