Mümkünse 1.3 TCe Clio, şaka makinesi. Arkandan 2.0T bir araba gelmezse 160-170'e kadar oyuncak gibi oynarsın. Kasa hafif ve motor güçlü, az yakıyor. Parçası zaten ganimet. Abim Egea kiraladı, Adana otobanında şarj dinamosu yerinden çıkmış. Devirdaim çalışmayınca araba yolda bıraktı. Öyle dandirik bir araba Egea. Yıllardır Renault kullanırız Fluence ve Megane şeklinde, hiç yolda bırakmadı. Üzmedi de.Merhaba, çok yakında 1.3 Egea alacağım kriterlerime uyan bir araç buldum ancak aracın diğer araçlara göre karşılaştırmalarını merak ediyorum.
Mesela Egea ve Clio desek hangisini neden tercih edersiniz, Egea'nın artıları ve eksileri nelerdir? Clio'nun artıları ve eksileri nelerdir?
Egea kullanırken bilmem gereken şeyler nelerdir? Şimdiden cevap vereceklere teşekkür ederim.
Mümkünse 1.3 TCe Clio, şaka makinesi. Arkandan 2.0t bir araba gelmezse 160-170'e kadar oyuncak gibi oynarsın. Kasa hafif ve motor güçlü, az yakıyor. Parçası zaten ganimet. Abim Egea kiraladı, Adana otobanında şarj dinamosu yerinden çıkmış. Devirdaim çalışmayınca araba yolda bıraktı. Öyle dandik bir araba Egea. Yıllardır Renault kullanırız fluence ve Megane şeklinde, hiç yolda bırakmadı. Üzmedi de.
Fluence'de 98HP çıkmıştı. Ufak yazılım vardı sanırım aşırı ufaktan. Manyak gidiyordu ya, özledim yine.
O kadar boş bir yorum ki. Abin Egea kiraladı şarj dinamosu yerinden çıktı diye Egea kötü araç mı oldu şimdi? Kriter bu mu? 0km bayiden BMW Mercedes alıp 2.000km geçmeden motor yiyeni şanzıman kitleyeni var. Abin bunlara binip bu durumu yaşasa sana göre bunlarda çöp araba yani.
Zaten adamın sorusuna 1.3TCe Clio şaka makinesi diye cevap vermenden az çok bilgi seviyen belli oluyor. Adam ralliye çıkmak için İstanbul piste çıkmak için araç sormamış. 1.6mjet soran adama 1.3TCe'yi önermeni anlarım onu da herkese saplarsın ooo hooo diye değil mantık çerçevesinde önermeni anlarım.
Egea 1.3 ile kıyaslayacağın Clio 1.5dCi olur. Yakıt olarak 1.5dCi çok önde. Ses anlamında da özellikle motor sesinde 1.3mj bariz yüksek ve rahatsız edebilir. Heleki daha önce dizel araç aşinalığınız yok ise.
Yol tutuş olarak Clio 95-100km hızda dahi bana en ufak bir güven vermedi. Korka korka giriyorsun virajlara. 2004 fiestamla bile çok daha rahat giriyordum. Egea daha oturaklı olacaktır.
Boş paket Clio alacaksınız büyük ihtimalle. Bu doğrultuda tavsiyem %100 Egea olur. Orta paket Clio düşünüyorsanız yine de %70 Egea derim
BMW ve Mercedes gibi markalar kendini kanıtlamıştır, 50.000 Km'de dinamo kıran Fiat ise asla. "tavsiyesi %100 Egea olurmuş" dediğine bak. Bu araçların ekonomi ağırlıklı olduğunu hatta ona göre üretildiğini "varsayarak" o yorumu yaptım ben. Yeri geldiğinde iyi performans göstermesi çok önemli.
Nedenmiş? 530i, E350 cdı, Taycan, A6 2.0 TF'si alanlar her gün ralliye mi çıkıyor?
Ha bu arada neden TCe motorlar ile karşılaştıramıyormuşum? Fiat dandik benzinli motor yapıyorsa benim suçum değil. Bal gibi de araya TCe motorları sokarım.