Fiat UNO 70 SX i. E 1.4 yolda giderken stop etmesi

BerkayBSK05

Centipat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2000 model UNO 70 SX IE aracım var ve yolda giderken bir anda stop ediyor araba direksiyonu kitliyor fren tutmuyor el freni ile durmak zorunda kalıyorum daha önce 2 kere yapmıştı en son bugün yaptı ve çok tehlikeli bir yerde yaptım tam göbeğe geldiğim sırada oldu ve yan taraftan araçlar geliyordu onlarda zor durdu yoksa yandan vuruyorlardı bende direksiyon kitlediği için göbeğe çıktım el freni ile durabildim. İşten çok izin alamadıgım için fırsat bulamıyorum fırsat buldugumda sanayide 2 ustaya gösterdim çözemediler sorunu sizce bu neden olur yaşayan bilen arkadaşlar var mı acaba aranızda?

Aracın rölanti problemi var mı?
Hayır Hocam hiç bir sorunu yok rolentiyle alakalı gayet stabil çalışıyor normal şartlarda sabahları biraz yüksek çalışıyor oda soğuklardan normal onun haricinde bir sorun yok rolantide.

Hocam tam emin değilim ama rölantide problem olabilir mi veya karbüratör.
Hocam araba enjeksiyonlu model karbüratörle değil benimki. bi üst mesajdada rolenti ile ilgili durumu açıkladım.

İyi günler arkadaşlar benim bir sorunum var yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. 2000 model UNO 70 SX IE aracım var ve yolda giderken bir anda stop ediyor araba direksiyonu kitliyor fren tutmuyor el freni ile durmak zorunda kalıyorum daha önce 2 kere yapmıştı en son bugün yaptı ve çok tehlikeli bir yerde yaptım tam göbeğe geldiğim sırada oldu ve yan taraftan araçlar geliyordu onlarda zor durdu yoksa yandan vuruyorlardı bende direksiyon kitlediği için göbeğe çıktım el freni ile durabildim. İşten çok izin alamadıgım için fırsat bulamıyorum fırsat buldugumda sanayide 2 ustaya gösterdim çözemediler sorunu sizce bu neden olur yaşayan bilen arkadaşlar var mı acaba aranızda?
Aynı araçtan kullandım. Tek nokta enjeksiyonlu olduğu için lpgde sorun çıkartıyordu. Lpgci bir arkadaş bir hava ayarı yapılması lazım deyip düzeltmişti. Diğer bir arkadaşımda ise araç su eksilttiği için lpg kaynaklı stop ediyordu. Bunlara baktırmanızı tavsiye ederim lpg kullanıyorsanız.

Benzinde yapıyor mu aynı sıkıntıyı? Büyük ihtimalle yapmıyor. Bende de 1.2 Chevrolet Kalos vardı. 70 km hızla giderken stop ederdi. Dandik bir marka sıralı sistem tüp vardı üstünde. Atiker taktırmıştım düzelmişti.

Ben karbüratörlü versiyonunu kullanıyorum 70S im var. SX'lerde facebook gruplarından gördüğüm kadarıyla beyinden ve enjektörlerin yan sanayi olması sebebiyle olabiliyor. Sıfır ve orijinali piyasada yok. Çıkma ve düzgün bir şey bulup takmak lazım sanırım. Facebook'a “Uno Teknik” yazın o gruba bir göz gezdirin arama kısmına sorununuzu yazın bir inceleyin. Genelde sorunlarımı ben oradan araştırarak çözüyorum. Bulamazsanız bir bilgi direkt gruba sorun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı