Fiber altyapı bağlanma süreci nasıldır?

Kutuya sinyal verilmediyse, yine başvuru yapılamıyor. (Bir müddette o yüzden beklemiştik biz.)
Gerçi altyapı sorgulamada fiber 1000 görünüyorsa. Sinyal verilmiştir. Oradan kontrol edilebilir.
Evet sorgulamada çıkıyorsa ve daireye kadar gelmişse artık geçilebilir.

Apartmana kutu koyulmuş, daireye kadar ince kablo çekilmişse tek kalan şey TurkNet'i aramak. Baska bir iş yok, ne güzel çekmişler daireye kadar. Gelen ekipler konuşuyor nasıl yapsak falan filan geçiriyorlar kabloyu eve sonra sabitliyorlar falan filan rastgele bir yere koyup gitmiyorlar yani o konuda endişeniz olmasın. Modemden limit kaldırmak pek mümkün değildir, bunlar düşünülmüştür.
Yok işte garip bir şekilde kablolar çekildi dairelere kadar ama aşağıya indim baktım kutu yok kablolar orada toplanmış ama kutu henüz konmamış 😅

Fakat kusura bakmazsanız şu modem işini ben bir ayıkamadım yani dümdüz klasik internetten Keenetic fiber modem alıp Turknet'i arayıp gelin benim modemim var bağlayın dediğimde sorun çıkmadan o modem ile bağlantıları yapıp maksimum hızda kullanabiliyor muyum cihazı kurcalamadan?

Kutuya sinyal verilmediyse, yine başvuru yapılamıyor. (Bir müddette o yüzden beklemiştik biz.)
Gerçi altyapı sorgulamada fiber 1000 görünüyorsa. Sinyal verilmiştir. Oradan kontrol edilebilir.
----
@Xurmirac Bende Keenetic modemimi kullanıyorum.
Kurulum basit oldu. Telekomdan kullanıcı adı ve şifremi aldım. Ont dan gelen ethernet kablosunu mavi porta taktım ( Eğer arayüzünden değiştirmesdiyseniz varsayılan port o oluyor.)
Modem arayüzünden VDSL bağlantıyı iptal edip, ethernet bağlantısını yapılandırdım.
Kullanıcı adı (@ ve sonrasını unutmayın) şifre ve vlan id 35. (Türknet farklı olabilir)
Farklı dns kullanıyorsanız o ayarları da yaparsınız.

Artı qos aktifse kapatmayı unutmayın. Bende hızı blokelemişti. (Vdsl de sorun olmuyordu)
Bulana kadar uğraştırdı. :D
Zaten daha kutu gelmedi kablolar çekilmiş sadece.

Modem arayüzünden internet kurulumuna hakimim ya ondan yana sıkıntı yok. Ben sadece kilit falan filan muhabbeti geçince bu kendi modemimi kullanabiliyor muyum cihazı kurcalamadan tık diye sadece kurulum yaparak onu bir türlü kafamda netleştiremedim de 😅

Modem olarak da bunu düşünüyorum işimi görür mü?

Yok işte garip bir şekilde kablolar çekildi dairelere kadar ama aşağıya indim baktım kutu yok kablolar orada toplanmış ama kutu henüz konmamış 😅

Fakat kusura bakmazsanız şu modem işini ben bir ayıkamadım yani dümdüz klasik internetten Keenetic fiber modem alıp Turknet'i arayıp gelin benim modemim var bağlayın dediğimde sorun çıkmadan o modem ile bağlantıları yapıp maksimum hızda kullanabiliyor muyum cihazı kurcalamadan?

Zaten daha kutu gelmedi kablolar çekilmiş sadece.

Modem arayüzünden internet kurulumuna hakimim ya ondan yana sıkıntı yok. Ben sadece kilit falan filan muhabbeti geçince bu kendi modemimi kullanabiliyor muyum cihazı kurcalamadan tık diye sadece kurulum yaparak onu bir türlü kafamda netleştiremedim de 😅

Modem olarak da bunu düşünüyorum işimi görür mü?

Eğer iyi niyetli birileri kuruluma gelmezse. Yüksek ihtimal kendi getirdikleri modemi kurup giderler. Onlardan kullanıcı adı ve şifre isteyip (olmadı müsteri hizmetleri) daha sonra kendiniz kendi modeminizi/routerinizi kurabilirsiniz.
Kilit vb işlemleri farklı işlemler. Anladığım kadarı ile 1.000 üzerine çıkabilmek için.
O işlere girmeyecekseniz ki sanırım girmeye niyetiniz yok.
Kullanıcı adı ve şifre ve turknet için vlan id ne onu öğrenmeniz yeterli.
Telekomda Vlan id 35 ve onu yazmadan olmuyor. Turknette varmı varsa nedir ? Onu araştırırsınız.

Fiber için vdsl/adsl destekli almanıza gerek yok. Sadece router alabilirsiniz.
Aynı fiyata daha yüksek özellikli alabilirsiniz sanırım.

Örn.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı