Fiber altyapı başvurusu nasıl yapılmalı?

Gosrov

Kilopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Kimya Laboratuvarı Teknisyeni
Herkese merhaba, arkadaşlar mahallemizde 20 hane var ve görsel de de görüldüğü üzere telefon direklerinin durumu ortada internet kesintileri, yavaşlamalar söz konusu. Mahallemizde toplamda 15 adet imzalı dilekçeli topladım. Bu dilekçeyi Türk Telekom müdürlüğüne kendim mi teslim edeyim yoksa muhtara götürüp ona mı vereyim? İşlemlerin hızlanması açısından.
Not: Bu arada Superonline F/O kutusunu gördüm oraya mı başvurayım dilekçeleri?

Dosya Ekleri

• IMG_20230717_182247.jpg
    214,7 KB · Görüntüleme: 276
  • IMG_20230717_165155.jpg
    100,4 KB · Görüntüleme: 232
  • IMG_20230717_165144.jpg
    94,7 KB · Görüntüleme: 229
LinkedIn'den Turkcell CEO'suna mesaj yazın. Adresini belirtin, fiber kutusu var deyin. İsim, telefon ve mail adresi bırakın, sizi ararlar. CEO aramayacak elbette ama direkt olarak bayiye falan gitmekten veya dilekçe bırakmaktan daha üst bir şey yapmış olursunuz. Bölgenizle alakalı bir yetkiliyle konuşacaksınız.

Benim fiber altyapım zaten gelmişti. Açılmasına 1 hafta falan varken benim bundan haberim yoktu, ben de forumdaki bir arkadaşın lafını dinleyerek yazdım ve daha erken erişim sağladım. Gün içerisinde öğlen 2 gibi yazdım, ikindi saat 17.45 gibi döndüler. 18 gibi ekipler kapımda fiber bağlamak için gelmişti, bayağı şaşırmıştım. Hatta erken geçiyorum diye paket değişimi yapamıyordum, tek çare kendimi taşınıyormuş gibi gösterip o sırada da paket değiştirmekti. İnternet taşıma ücreti de 400-450₺ bir şeydi. Yetkili arkadaş madem böyle bize ulaştın, sizden onu da siliyorum. Benden hediye olsun dedi.

Keza bir ara hız düşüşü yaşadım. 1000Mbps kullanıyorken 100'lere kadar düştüm. Müşteri hizmetlerinden 4 kere arıza kaydı açtırdım. Her aradığımda eskisini soruyorum, adamlar durumu anlıyor, yeni kayıt açmayın işler başa sarmasın diyorum, her seferinde yeni kayıt açıyorlar. LinkedIn'den arayan yetkilinin numarası duruyordu ama öyle zırt pırt aramak istemiyordum. Baktım düzelmiyor mesele, aradım. Akşamına düzeldi. Böyle iyi yanları da olabiliyor.

Hocam hem Superonline CEO"suna hem de Türk Telekom CEO"suna söylemiş olduğun bilgileri ve belgeleri gönderdim. Umarım kısa süre de dönüş sağlarlar.

@Gosrov TT hakkında bilgim yok, belki işe yarayabilir. Süreci ve sonucu bildirmeyi unutmayın lütfen.

@Gosrov TT hakkında bilgim yok, belki işe yarayabilir. Süreci ve sonucu bildirmeyi unutmayın lütfen.

Olumlu ya da olumsuz buraya paylaşacağım.

@Crownguard hocam mahallemiz de ki müstakil evlere fiber çektirmek için 16 tane dilekçe topladım. Sonra onu Türk Telekom müdürlüğüne teslim ettim proje çizmişler 200bin TL bütçe çıkmış. Artık bu süreçten sonra ne yapmak gerekiyor?

Son düzenleme:
Bu 200 bin bütçe sizden mi isteniyor hocam?

@Dejuf hocam belki yardımcı olabilir. Bütçe söyleyeni ilk defa gördüm.

Özel proje kapsamında ücret karşılığında fiber çektiren arkadaşlarımız var. Hatta DH forumda ana konusu da var özel fiber projesinin. Ama burada "200 bin TL bütçe çıkmış" cümlesi biraz havada kaldı benim açımdan. 200 bin TL'lik bir özel projeden mi bahsediliyor? Yoksa proje çizilmiş onaya gönderilmiş ve genel müdürlük de bu projeye 200 bin TL'lik bütçe mi ayırmış? Eğer ilk seçenek ise 200 bin TL'yi ödemek gerekir. Yok ikinci seçenek ise zaten genel müdürlük o parayı ödeyecektir dolayısıyla vatandaş para ödemez. O kısmı netleştirmek lazım.

Türk Telekom öyle bir bütçe çıkarmış benim ödemem söylenmedi. Galiba onlar çıkan bu bütçeyi onaylarsa öyle başlanacakmış.

Projeye başlanılması için çıkan bütçeyi Türk Telekomun onaylaması gerekiyormuş. Müdürlükte ki arkadaş öyle söyledi. Ama bunlar ne zaman onaylar Allah bilir.

Peki müstakil evlere fiber getirirler mi bu bütçeye bakacak olursak?

Son düzenleme:
Peki müstakil evlere fiber getirirler mi bu bütçeye bakacak olursak?
Müstakil evlere de fiber çekiliyor elbette. Ama bütçe yeter mi yetmez mi noktasında bir bilgim yok maalesef. Mesela 10 daireli bir apartmana şu kadar bütçe lazım, müstakil eve şu kadar bütçe lazım gibisinden bir fark var mı varsa ne kadardır hiç bilmiyorum.
Neticede 16 tane müstakil ev fiber istiyor. Buna istinaden de fiber projesi çizilmiş. Dolayısıyla o müstakil evlere fiber getirme olasılıkları çok yüksek. Çünkü talep belli, proje belli, bütçe belli. Demek ki o kadar eve fiber çekmek için 200 bin TL gerekiyor. Yani içiniz rahat olsun er ya da geç çok yüksek ihtimalle fiber altyapı sahibi olursunuz.

İnşallah bro dediğin gibi olur. Müdürlükte ki eleman 1 hafta ya da 2 hafta da bir uğra kontrol edelim senin işlemlere diyordu. Takip no falan da verdi. Sanırım bundan sonraki işlemler kazı çalışması fiberi getirmek olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…