Fiber altyapı çalışması evlere dağıtılır mı?

Eren erdentr

Hectopat
Merhaba, şu anda Balıkesir'in bir köyünde oturuyorum. Merkeze 5 KM uzaklıkta olan köyümüzde şu anda anayoldan köye doğru fiber hattı çekiliyor. Sorum şu: Acaba bu fiberi evlere dağıtacaklar mı, yoksa dağıtım kutusuna sadece besleme amaçlı mı olacak? Yaklaşık olarak 7 köye giden bir hat var. (çalışanlara sormak istesem de, genellikle ters bir şekilde cevap veriyorlar.)

Hangi şirket yaptırdıysa eğer sizde o şirketin kullanıcıysanız (vodafone gibi) muhtelemen sizede fiber sağlanır (paketinizde uygunsa) başka bir şirket çektiyse (türkcell gibi) muhtelemen yararlanamayacaksınız ama o şirket mesela vodafone ile türkcell anlaşma yaparsa yararlanırsınız ama eğer bu yoksa şirketin sunduğu internetin altyapısını kullanabilirsiniz 20MB/sn gibi diğer şirket ise 100MB/sn Sunar mesela

Şimdi böyle kırsal kesimlerde bir bölgeye fiberoptik kablo çekilmesi 2 olasılığı işaret eder.
1) Civarda bir GSM baz istasyonu vardır, kablo oraya çekilmiştir. Yani bireysel internet kullankımı ve dağotımı için değildir.
2) Kablo, bölgede bireysel internet kullanımı için çekilmiştir ama konulan "kutu"nun ne olduğu, nasıl bir kutu olduğu önemlidir. Kutuya fiber kablo giriyordur da kutudan çıkışlar ve dağıtım nasıl oluyordur? Başlığı açan forumdaş bu kutunun da fotolarını gönderirse daha somut konuşabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…