Fiber altyapı çektirme süreci nasıl işliyor?

fiber aktif olunca abonelik için nereye başvurmalıyım? su an turkcell superonline kullaniyorum. fakat comnet turknet vs vs alternatifleri degerlendirmeyi düşünüyorum. basvurmam gereken yer internet saglayıcıları mı yoksa baska bir yer mi?
Türk Telekom veya onun altyapısından hizmet veren diğer sağlayıcılardan hangisine abone olmak istiyorsanız ona başvurmalsınız.
 
Konusu denk gelmişken sormak istiyorum. Apartmanın haricinde mahalle genelinde imza alabileceğim bayağı kişi var. Yalnız şehirin çoğu kısmında fiberi geçtim doğru dürüst VDSL bile yok. 2008'den beri aboneyiz, geçen sene 50 megabit anca getirdiler. Yine de talepte bulunmak bir işe yarar mı?
 
Türk Telekom veya onun altyapısından hizmet veren diğer sağlayıcılardan hangisine abone olmak istiyorsanız ona başvurmalsınız.
hocam iyi akşamlar. şu an aktif olmuş mu acaba göknette bu şekilde görüntülüyorum. geçen gün, 3. satır full boştu bugün böyle yazıyor. bilginiz var mı acaba, ne yapalım?
1714076747196.png
 
hocam iyi akşamlar. şu an aktif olmuş mu acaba göknette bu şekilde görüntülüyorum. geçen gün, 3. satır full boştu bugün böyle yazıyor. bilginiz var mı acaba, ne yapalım?Eki Görüntüle 2178698
Merhaba hocam,
Yok henüz aktif olmamış. Aktivasyon sağlandığında o satır yeşil yanacak. Yine aynı zamanda diğer firmaların sorgu servislerinden de sorgulayabilirsiniz. Tam aktif edilme aşamasında tutarsız sonuçlar çıkabilir normaldir. Hepsinde birden fiber göründüğünden aktif edilmiş demektir.
 
bilgilendirme geçeyim genel.

alt komşunun bu süreçte emeği büyük. 3 gün önce fiber kabloları döşemek için ekstradan elektrikçi çağırdı. daire başı 200₺ ile dairelere fiber kabloları döşedi. dün fiber bağlantısı bina için aktif oldu. goknetten kontrol ettim.

dün akşam turknete basvurdum. 100e20 seklinde sonuc veriyordu, dun kaydımı tamamladım. bu sabah turk telekomdan aradılar, yarım saate geliyoruz diye. 15 dakikada modemi ve islemleri hallettiler su an internetimiz aktif. turknet sureci de inanılmaz hızlı gerçekleşti o yüzden memnunum açıkcası, güzel devam eder umarım.

tek sıkıntımız taahüt süresi bitmeden superonline'ı kendim iptal etmek durumunda kaldım. bu durumda da turknet cayma bedelinin bir kısmını karşılar umarım. bakacağız ay sonu. (adsl bakır kablolar varmış fiber'e geçince turknet yeni bir abonelik olmalı demişti o yüzden bu şekilde ilerledi süreç)

@Dejuf ve diğer arkadaşlara da ilgileri için teşekkür ederim. iyi forumlar.
 

Geri
Yukarı