Merhaba. Apartmanda Türk Telekom fiber altyapı mevcut. Lakin daireme gelen kablo fiber değil CAT 6 kablo.
Bunun pinge etkisi olur mu? Fiber kablo daireme kadar gelseydi pingim düşer miydi?
Kullandığım paket Millenicom 100/8 pingim 14-15 arası. Konum samsun.
1 Ms mi bekliyorsunuz? Speedtest de çıkan Ping Turkcell sunucusuna uzaklığınıza bağlı. Başka sunucudan yaparsanız daha düşük veya daha yüksek de çıkabilir.
Hocam sanırım altyapınız benimki gibi FTTB altyapı. Ben de Samsun'da oturuyorum. Yeni aldığımız evde fiber var ama benim FTTB ile şu an oturduğum evde pingim 17-18 değişiyor. Fiberde de 8-10 civarında. Pek farketmiyor.
14'den 8'e düşmesi çok iyi olurdu benim için. Online oyun sıklıkla oynuyorum. Daireye kadar fiber kablo çekildiği zaman pingim düşer mi kesin cevap alsam ona göre aksiyon alacağım.
Hocam ağabeyim koronavirüse yakalanınca internet bağlattık daireye daire zaten boştu. Gidip gelirken bir test yapayım dedim o civarda ping aldım. 100/5 kablonet bağlattık.
Superonline kullansaydım belki dediğinizi yaparlardı. Aslında geçmek istedim Türk Telekom altyapısı biz hizmet veremiyoruz dediler. Daireye kadar fiber çekmek ile uğraşmak sanırım pek fazla sonuç vermeyecek.