Fiber altyapı ile ilgili yapılması gerekenler

Yer
Istanbul
Herkese merhaba,
Hepimiz evlerimizde yüksek hızlı internete sahip olmak için her türlü imkanı deniyoruz. ADSL altyapım var, 16Mbps sözleşmem olmasına rağmen nadirdir 12Mbps kullanabiliyorum. Evde 4 kişi yaşıyoruz ve IPTV sistemi kullanan cihazlarımız var. Artık işkence haline dönen hız sorununu nasıl çözerim diye uzun uzun araştırmalar yaptım.

Birinci adım: Altyapı sorgulaması yapın. Kaç almanız gerekirken, kaç alıyorsunuz, modem arayüz değerleriniz nasıl hepsini kontrol edin.
İkinci adım: Müşteri hizmetlerine durumu iletin. Müşteri hizmetlerine kesinlikle telefondan değil Twitter'da bulunan destek sayfasına yazarak ulaşın. 1 hafta içinde altyapınızda herhangi bir değişiklik göremezseniz Cimer'e yazı yazın. Durumu güzelce açıklayın, mağdur olduğunuzu yazın. Cimer'den mesaj gelecek ve dosyanızı BTK'ya sevk edecekler. BTK size belli bir süreden sonra geri dönecek. Telekom firmasına altyapı değişikliği için ihbar çekileceğini dikkate alınmazsa denetim yapılacağına dair tarafınıza bilgi verecekler.
Üçüncü adım: Bulunduğunuz belediyeye durumu anlatan mağdur olduğunuza dair bir mail atın. Telekom firması BTK'dan gelen uyarının karşılığında altyapı değişimi için belediyeye başvuracak gerekli izinleri aldıktan sonra hareket edebilecek. Sizde bu süreçte belediyeye mağduriyetinizi açıklayan bir yazı yazarsanız Telekom'un izin alma sürecini hızlandırmış olacaksınız.

Port sıkıntısı çeken, kopma sorunu yaşayanlar, altyapı yetersizliği yaşayan arkadaşlarım hepinizin yapması gereken her şeyi tek bir metin içerisinde sıraladım.
2006 senesinden beri aynı konumda ikamet ediyorum. Yıllardır fiber için yapmadığım şey kalmadı ama son kez burada yazdığım 3 adımda sorunu çözdüm. Yaklaşık bu 1 aylık süre zarfının sonucunda bugün itibari ile 3km cadde boydan boya kazıldı. Çalışan, kazı yapan arkadaşlara sorduğumda ise fiber geleceğini, BTK'nın kesin talimatı olduğunu söylediler, kabloları gösterdiler.
Sayemde 100'e yakın apartman 2Bin'e yakın hane fiber internet kullanabilecek.

Ben bunu başardıysam hepiniz başarırsınız.
İyi forumlar.

İşe yaramıyor. Nereden mi biliyorum? Çünkü 6 yıl boyunca defalarca 100 m uzaklıktaki direkten eve kazı yapılması için gidilmedik yer yazılmadık kurum bırakmadık. Hala yok. 100 m yüzünden bırak fiberi adsl bile alamıyoruz.

Fiber alt yapı ile ilgili yapılması gereken demişsiniz fakat VDSL vs ADSL için yapılması gerekenleri yazmışsınız. Fiber internette port sorunu ve modem arayüz değeri, hat değeri diye bir şey yok.
Hocam kablonun adı VDSL mi ?
Kablonun adını, altyapının adını yazdım. Teknolojinin adını yazmadım.

İşe yaramıyor. Nereden mi biliyorum? Çünkü 6 yıl boyunca defalarca 100 m uzaklıktaki direkten eve kazı yapılması için gidilmedik yer yazılmadık kurum bırakmadık. Hala yok. 100 m yüzünden bırak fiberi ADSL bile alamıyoruz.

Kader diyelim hocam. Bizde VDSL'e yeni geçtik. Zamanında az uğraşmadık, buna da şükür.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı