- Makaleler
- 30
Merhaba arkadaşlar. Mevcutta kullandığım modem Türk Telekom'un fiber kullanıcılarına verdiği modemlerden. Fiber bir modem arayışındayım ve bazı modemler "Fiber destekli" adı altında satılıyor. Kontrol ettiğimde aslında VDSL/ADSL diye geçiyor. Sanırım fiber destekli yazmasının sebebi Router olarak kullanılabilmesi.
Benim evime gelen internet Nokia ONT cihazından çıkan kablo ile TT modeme bağlanıyor. Bu süreçte hangi modemleri kullanmalıyım?
Dün kendime bu modemi almıştım fakat kullanamayacağımı düşünerek iptal ettim.
Fakat burada dikkatimi çeken şey LAN4/WAN girişi olması ek kullanılabilir mi diye düşündürdü.
Soru 1: ONT cihazı olduğu için Router kullanmak yeterli olur mu?
Soru 2: Eğer ki Router kullanılmaz, modem ihtiyacın var derseniz hangi tür modemler alınmalı, WAN girişi olmasına dikkat mi edilmeli?
bilgisi olan yok mu gerçekten
Benim evime gelen internet Nokia ONT cihazından çıkan kablo ile TT modeme bağlanıyor. Bu süreçte hangi modemleri kullanmalıyım?
Dün kendime bu modemi almıştım fakat kullanamayacağımı düşünerek iptal ettim.
TP-Link Archer VR400
Fakat burada dikkatimi çeken şey LAN4/WAN girişi olması ek kullanılabilir mi diye düşündürdü.
Soru 1: ONT cihazı olduğu için Router kullanmak yeterli olur mu?
Soru 2: Eğer ki Router kullanılmaz, modem ihtiyacın var derseniz hangi tür modemler alınmalı, WAN girişi olmasına dikkat mi edilmeli?
bilgisi olan yok mu gerçekten