Fiber altyapı nasıl çekilir?

XwrosaX19

Decapat
Daha fazla  
Ben Digitürk alacağım. Kutulu yanında 35 Mbps internet sınırsız ertesi gün beni aradılar. Dairenizde fiber var dediler. 50 Mbps verelim dediler ama fiber nasıl çekiliyor bilmiyorum. Ne yapmak lazım?

Ben Digitürk alacağım. Kutulu yanında 35 Mbps internet sınırsız ertesi gün beni aradılar. Dairenizde fiber var dediler. 50 Mbps verelim dediler ama fiber nasıl çekiliyor bilmiyorum. Ne yapmak lazım?

Merhaba sizin herhangi bir aksiyon almanıza gerek yoktur. Sizin sadece başvuruyu tamamlamanız yeterlidir. Gelen ekipler fiber kabloyu çekip internetinizi aktifleştireceklerdir.

Bugün aradılar fiber yok dediler karıştırmışlar 🤣
Bu siteden adresinizi girip sonucu atabilir misiniz?

Bu siteden adresinizi girip sonucu atabilir misiniz?

Bana 50 veriyorlardı altyapı 72 telefona gelen 28.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2026-01-06-17-23-37-278_com.android.chrome-edit.jpg
    Screenshot_2026-01-06-17-23-37-278_com.android.chrome-edit.jpg
    85,6 KB · Görüntüleme: 11
Bana 50 veriyorlardı altyapı 72 telefona gelen 28.

Evet doğrudur. Şu anda aktif olarak VDSL altyapınız bulunmaktadır. Limite takılmamanız için 50 Mbps gayet uygun bir pakettir. Digitürk'ün sağladığı 50 Mbps paketleri rahatla kullanabilirsiniz. Fakat farklı bir sağlayıcıya geçmek isterseniz de sağlayıcı önerebiliriz.

Evet doğrudur. Şu anda aktif olarak VDSL altyapınız bulunmaktadır. Limite takılmamanız için 50 Mbps gayet uygun bir pakettir. Digitürk'ün sağladığı 50 Mbps paketleri rahatla kullanabilirsiniz. Fakat farklı bir sağlayıcıya geçmek isterseniz de sağlayıcı önerebiliriz.

Fiber yokmuş bu arada yanlış görmüşler TurkNet varken internet hızını düşürdüler kablo bozuk deyip modem de Wi-Fi 4 olduğundan galiba 50 ise 28 30 veriyor şimdi 35 Mbps internet e geçsem Wi-Fi 6 modem ile Mobile kaç Mbps verir tahmini.

Fazladan para alacağız diye olmayan fiber altyapıyı size vereceklerdi. :D
TurkNet'e geçerseniz altyapınızın desteklediği kadar hız alabilirsiniz diğer ISS'ler paket şeklinde internet sattığı için internet hızı sabit bir sayı oluyor.

Doğrudur fakat altyapının tam olarak sağladığı hızı almak yanlıştır. O hızı sağlayacağım diye performans düşüşü yaşanır. Size tavsiyem TurkNet veya farklı bir sağlayıcı kullanacaksanız da altyapının desteklediği hızın biraz daha altı bir hız veya paket seçmeniz olacaktır.

Fiber yokmuş bu arada yanlış görmüşler TurkNet varken internet hızını düşürdüler kablo bozuk deyip modem de Wi-Fi 4 olduğundan galiba 50 ise 28 30 veriyor şimdi 35 Mbps internet e geçsem Wi-Fi 6 modem ile Mobile kaç Mbps verir tahmini.

40-45 Mbps hızları alabilirsiniz. Ama tabii ki koşula göre değişir.

Doğrudur fakat altyapının tam olarak sağladığı hızı almak yanlıştır. O hızı sağlayacağım diye performans düşüşü yaşanır. Size tavsiyem TurkNet veya farklı bir sağlayıcı kullanacaksanız da altyapının desteklediği hızın biraz daha altı bir hız veya paket seçmeniz olacaktır.
TürkNet herhangi bir paket seçeneği sunmuyor altyapı ne kadar destekliyorsa o kadarını veriyor. Türk Telekom ve Digitürk'te ise 75 Mbps hıza en yakın paket 50 Mbps.
1767709953275.png

1767709957180.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı