Fiber altyapı ne zaman aktifleşir?

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 4500 3.60 GHz - ASUS B450M DRAGON - ASUS DUAL RTX 2060 VER.6 GB (Undervolt 800 mV/1775 MHz) - CORSAIR Vengeance LPX 2x8 3200 MHz RAM - WD Blue SN570 500 GB
Merhaba. Bugün saha ekibi binamıza fiber internet geldiğini söyledi. Binada bulunan diğer daireler ve bizim dairemize de beyaz ince bir kablo çektiler.
Sizlere birkaç sorum olacak.
İlk olarak bu hattın aktifleşmesi tahmini ne kadar sürer?
Çekilen kabloda 100 Mbps üstünü görme şansım olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ofdk kurulduysa 15 gün içinde genelde sinyali verirler. Çekilen obk kablosunun İçindeki core (fiber kıl) bulunur. 1000mbps (teknik olarak 968max) alınabilir.

Ofdk kurulduysa 15 gün içinde genelde sinyali verirler. Çekilen obk kablosunun İçindeki core (fiber kıl) bulunur. 1000mbps (teknik olarak 968max) alınabilir.
Hocam ben OFDK'yı henüz göremedim. Kablo çekildikten sonra mı OFDK kuruluyor? Başka bir bina ile ortak OFDK bağlanma durumu olabilir mi?

Hocam ben OFDK'yı henüz göremedim. Kablo çekildikten sonra mı OFDK kuruluyor? Başka bir bina ile ortak OFDK bağlanma durumu olabilir mi?
Hayır. Her binaya özeldir. Aşağı inip bina içi kapıya yakın olan yerlere bak. Siyah,gri,beyaz türk Telekom yazılı bir kutu vardır. Genelde ilk önce ofdk kurarlar sonra dairelere obk bırakırlar fakat nadir durumlarda tam tersini yapıyorlar. Eğer aşağıya inebiliyorsan, bina içinde kapiya yakın yere bak, eğer türk Telekom yazılı kutu görürsen, fotosunu at, bakayım.

Hayır. Her binaya özeldir. Aşağı inip bina içi kapıya yakın olan yerlere bak. Siyah,gri,beyaz türk Telekom yazılı bir kutu vardır. Genelde ilk önce ofdk kurarlar sonra dairelere obk bırakırlar fakat nadir durumlarda tam tersini yapıyorlar. Eğer aşağıya inebiliyorsan, bina içinde kapiya yakın yere bak, eğer türk Telekom yazılı kutu görürsen, fotosunu at, bakayım.
Hocam biraz önce baktım. Bütün dairelere takılan kablolar binanın girişinde tek yerde sarılmış, toplanmış durumda şu an. Anladığım kadarıyla OFDK henüz bağlanmadı. Bundan sonraki sürecimiz OFDK’nın bağlanması, abonelik isteyenlere GPON ve modem sağlayıp dairelerindeki OBK’ların GPON’da sonlandırılması şeklinde değil mi?

Acaba ne zaman tamamlanır bu işlemler? VDSL 50 Mbps abonesiyim ve binamız oldukça eski bir bina. Gelmesini hiç beklemiyordum. Bir hayli şaşırdım.

Hocam biraz önce baktım. Bütün dairelere takılan kablolar binanın girişinde tek yerde sarılmış, toplanmış durumda şu an. Anladığım kadarıyla OFDK henüz bağlanmadı. Bundan sonraki sürecimiz OFDK’nın bağlanması, abonelik isteyenlere GPON ve modem sağlayıp dairelerindeki OBK’ların GPON’da sonlandırılması şeklinde değil mi?

Acaba ne zaman tamamlanır bu işlemler? VDSL 50 Mbps abonesiyim ve binamız oldukça eski bir bina. Gelmesini hiç beklemiyordum. Bir hayli şaşırdım.
Eğer ofdk koyulmamış ise, süreç biraz daha uzun sürer. Ofdk koyulacak, sinyal verilecek daha sonrasında ofdk'dan obk ile ont'ye sonlandırma yapılacak. Bu arada bir düzeltme yapalım; GPON dedigin durum; SSG'den başlayıp, devam eden, OLT'den başlayıp, OFDK'ya getirilen ve akabinde ONT'ye kadar olan bağlantı durumunun genel adıdır. GPON'a sonlandırma yapilacak dediğin durum; ONT cihazina yapılacak olan sonlandırma durumudur.
Bu süreç, ofdk'nın koyulmasindan sonra aşağı yukarı 15 gün sürer. Fakat burdaki ana etken bölge bölge sinyali verdikleri için, daha uzunda sürebilir, daha az da sürebilir orası belli olmaz. Obk'ların ne zaman koyulduğunu biliyor musun?

Dün konuldu hocam. Aşağı yukarı hattı kullanmamız 1 ayı bulacak galiba.
Obk'lar dün koyulduysa, ofdk takmaları ortalama 1 hafta maximum 2 hafta surer. Türk Telekom müdürlüğüne gidip, ofdk'nın ne zaman takılıp, takilmayacagini sor. Sana eğer bu hafta veya 2 hafta içinde takılacak derler ise, süreç 1 ay'ı bulabilir. (Ofdk takılması, sinyal verilmesiyle beraber) Ama eğer obk'lar dün koyulduysa ve bu hafta içinde kesin olarak ofdk'lar takılacak derler ise ve takilirsa, 2 hafta içinde sinyali verirler. Yani aslında her halükarda biraz bekleyeceksin. Şimdilik, şuan kullandığın internet ile takıl, son zamanlarını geçir. Çünkü ftth'e (eve kadar fiber) alışınca ve tadını alınca, şuan kullandığın internet sana internet gibi gelmeyecek :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı