Fiber altyapı ne zaman aktifleşir?

Konu hakkında güncelleme yapayım. İş yoğunluğundan ötürü bina girişine çok dikkat etmiyordum. Yaklaşık 6 hafta geçti. Fiber dolabı da takılmış. Şu anda dairelere kadar çekilen kabloların dolapla olan bağlantısı ve dairelerdeki sonlandırmaları yapılmadı.

@777608 hocam bundan sonraki süreç sizce ne kadar sürer? Altyapı sorgulamalarında da henüz fiber gözükmemekte.

Konu hakkında güncelleme yapayım. İş yoğunluğundan ötürü bina girişine çok dikkat etmiyordum. Yaklaşık 6 hafta geçti. Fiber dolabı da takılmış. Şu anda dairelere kadar çekilen kabloların dolapla olan bağlantısı ve dairelerdeki sonlandırmaları yapılmadı.

@777608 hocam bundan sonraki süreç sizce ne kadar sürer? Altyapı sorgulamalarında da henüz fiber gözükmemekte.
OFDK'ya tanımlama yapılacaktır. Kaset takıldıysa işlemler bitmiştir. Aşağı yukarı 8-14 gün arasında sürüyor duruma göre fakat baglı t.t md. dışında kimse süre veremez.

OFDK'ya tanımlama yapılacaktır. Kaset takıldıysa işlemler bitmiştir. Aşağı yukarı 8-14 gün arasında sürüyor duruma göre fakat baglı t.t md. dışında kimse süre veremez.

Hocam son durumu şöyle göstereyim. Turuncu kablo yan tarafımızdaki dairede fiber dolabında bitiyor.

IMG-20240721-WA0002.jpg

Beyaz kablo ile bizim dairedeki dolaba geliyor.

IMG-20240721-WA0003.jpg
IMG-20240721-WA0001.jpg

Dairelere kadar gelen beyaz kablolar ise şu anda boşta bekliyor.

IMG-20240721-WA0004.jpg

Hocam son durumu şöyle göstereyim. Turuncu kablo yan tarafımızdaki dairede fiber dolabında bitiyor.

Eki Görüntüle 2259158

Beyaz kablo ile bizim dairedeki dolaba geliyor.

Eki Görüntüle 2259159Eki Görüntüle 2259160

Dairelere kadar gelen beyaz kablolar ise şu anda boşta bekliyor.

Eki Görüntüle 2259161
En Üstteki OFDK. Bu binalara dağıtım yapmak için kullanılan dolap, Dış mekan kabin.

Bir alttaki IFDK. İç mekan dağıtım kutusu. Bu IFDK'da 1:32 bir bölme var, Ana omurgadan gelen 1 kıl, PLC spliter ile 32'ye bölünüyor Yani, 1 kıl 32 daireyi besleyeceğini gösteriyor.

Bir alttaki OBK. İç mekan kablo. Bu kablo'da Core (fiber kıl) vardır, ONT'ye sonlandırma yapmak için kullanılacak. Biraz narin bir kablodur.

İşlemler bitmiş, Sen sürekli sorgulama yap, tanımlama olduğu zaman, FTTH'e kavuşursun.

Yaklaşık 10 gün geçti durum aynı. Bu aşamanın montaj kısmından daha hızlı sürmesini umuyordum. Sadece sisteme girilecek olan bir veri değil mi? Müşteri hizmetleri de sürekli olarak biz bilemeyiz diyorlar.

Yaklaşık 10 gün geçti durum aynı. Bu aşamanın montaj kısmından daha hızlı sürmesini umuyordum. Sadece sisteme girilecek olan bir veri değil mi? Müşteri hizmetleri de sürekli olarak biz bilemeyiz diyorlar.
Dostum saha işleri öyle değil, işin içinde bir çok olay var. OFDK'ya tanımlama 1 hafta içinde de olmaz ise, bağlı olduğun t.t md. git, sahaya bilgi geçsinler.

Bir durum güncellemesi daha yapayım. Bugün farklı ISS'ler üzerinden kontrol ettiğimde fiber altyapım gözüküyor ama Türk Telekom üzerinde gözükmüyor. Bakalım ne zaman gözükecek?

TurkNet sorgusu:

Ekran görüntüsü 2024-08-14 190957.png

Netspeed sorgusu:

1723653314711.png

Millenicom sorgusu:

1723653329082.png

Netspeed'i bilemedim ama fiberin desteklediği maksimum hız 100 Mbps değil. Yani eğer o ISS'ler maksimum 100Mbps'lik paketler satmıyorsa onlar da göstermiyor çünkü fiber 1000Mbps.

Ayrıca internet sitelerindeki altyapı sorgulamaları günübirlik, anlık güncellenmemekte. Altyapınız şu an aktif bile olabilir. Hatta eğer yanlış anlamadıysam 1 kişi bağlı bile.

1724041129914.png

LinkedIn'den TT CEO'suna yazın, durumu izah edip ne zaman açılacak diye sorun, telefon numarası ve adres bırakın. Size durumu haberdar etmek için müşteri hizmetleriyle geri dönüş yaparlar. Muhtemelen tarih de alırsınız. Arkadaşım tarih aldı bunu yaparak.

Son durum nedir TT sorgulamasında ne zaman gözüktü şu an kullanıyor musun?

Son durum nedir TT sorgulamasında ne zaman gözüktü şu an kullanıyor musun?
Hocam merhaba son süreçleri de anlatayım.

20 Ağustos tarihinde TT sorgulamasına yansıdı. Kurulum ekibinin gelmesi için 10 gün bekledim.

30 Ağustos tarihinde kurulum gerçekleşti. Yaklaşık 10-15 dakika kurulum sürdü, sonrasında hattım hemen açıldı.

Bana hızınız ne olsun falan diye sormamışlardı önceki hızımla açılışı yaptım. Hızımı da 1000 Mbps’e yükselttim. Bu işlem de kısa sürdü hızım hemen güncellendi. O tarihten itibaren kullanmaktayım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı