Fiber altyapı proje onayi ne kadar sürer?

Hocam bina önündeki (sokaktaki) kablolama bittikten 5-6 gün sonra bina içerisine talebimizle fiber kablolar girdi.
Tahminimce 10-15 gün o şekilde bekledikten sonra dairelerin önüne kadar kablolar çekildi. Bu işlemde bittikten 7-8 gün sonra bina önlerine çekilen kabloların binanın bodrum kısmında kutu takılarak bağlantısı yapıldı. 1- 1,5 hafta fiberin aktifleştirilmesini bekledik ve sistemde aktifleşerek fiber internet hizmeti alır durumuna geldik. Tüm süreç bu şekilde gelişti.

Ne kadar şanslısın ben 1 yıldır internet bekliyorum şimdi de 2 yıl daha bekliceksiniz diyorlar proje onaylanması için ondan sonra 3 4 aya aktifleşir diyorlar dalga geçiyorlar resmen.

Ne kadar şanslısın ben 1 yıldır internet bekliyorum şimdi de 2 yıl daha bekliceksiniz diyorlar proje onaylanması için ondan sonra 3 4 aya aktifleşir diyorlar dalga geçiyorlar resmen.

Gene düzgün altyapınız varsa sorun yok gibi yani ben eve ilk taşındığımda altyapı direkt olarak hiç yoktu sonra direk falan diktim Türk Telekom'la beraber :D sonra da 8Mbps altyapım oldu ondan sonra 100'lük oldu ama merkez kutu uzak diye ben Max 30 alabiliyorum şu an fiber çalışması yapıyolar şimdi mahallede de hayırlısıyla bir düzgün internet sahibi olacaz.

Başlığı başlatan forumdaşın sorusuna standart bir cevap yok. Durum, o bölgeye hizmet veren T. Telekom Md'nün elindeki imkanlara ve proje parkına bağlı. Eskibinalara ve özellikle tek binalara hizmet vermekte nazlanıyorlar. Ama yeni binaların hepsine de fibernet getirilmiyor.

Yaşadığım bir örnekte İstanbul'da yaşadığımız Siteye, bizim hiçbir müracaatımız olmadığı durumda, 2021 yılında (yani Covid pandemisi güncel iken) T. Telekom tarafından Mayıs sonu-Haziran ortası dönemde FTTH altyapı getirildi. Bir kazı çalışması yapılmadı zira Sitede yeni getirilen optik kabloların geçeceği kanallar zaten vardı... Sitede 13 Blok var ancak toplam daire sayısı 99. Herşey 3 haftada bitirildi, yani biz 3. hafta sonunda evlerde fibernet kullanıyorduk; üstelik araya Ramazan Bayramı tatili de girmişti. Ancak Site eski (1977 oturumlu) olduğundan T.T dahili tesisata karışmadı, bize sadece yeterli fiber optik kablo (=OBK) verildi. Benzeri hizmet komşu binalara ve Sitelere de eş zamanlı olarak 3-5 haftalık bir süreçte götürüldü.

Bir diğer örnek vereyim: Yakın bir arkadaşım, zamanında T. Telekom tarafından fibernet getirilmiş olan bir bölgede çok yakın bir tarihte yeni müstakil bir villa yaptırdı. (İstanbul, Zekeriyakçy bölgesi...) T. Telekom zaman bu bölgeye fiber projesi yaparken yer arsa olarak gözüktüğünden burası es geçilmiş. Şimdi yapılan müracaata istinaden 25.000 TL bir ücret karşılığından yakınlarda bulunan bir OFSD'den (=Fiber Optik Saha Dolabı) bu yeni yapıya fiber kablo getirilecek.

Son düzenleme:
Merhaba, şöyle söyleyeyim ben ilk dilekçemi 2022 Eylül'de verdim 2.dilekçemi tam 2 yıl sonra eylül 2024'te verdim. Kasım 2024'te tam kasım ayının başında "Proje zaten onaylı, 2025'te gelecek" dediler ve bugün 13 Şubat 2025'te fiber makaron sokağa bırakmışlar. Yarın muhtemelen kazı yapılacak.

Senin evin müstakil ise veya çok eski bir bina ise gelme ihtimali düşük ama kesin gelmez diye bir şey yok gelebilir. Bölgendeki planlamaya bağlı ben bir şey söyleyemem. Sıfır bina ve altyapı yoksa her türlü gelir. Türk Telekom müdürlüğüne dilekçe ver apartman ise imza topla ve ilet. Yan kanallardan da biraz uğraş.
merhaba son durum nedir bağlandı mı

Başlığı başlatan forumdaşın sorusuna standart bir cevap yok. Durum, o bölgeye hizmet veren T. Telekom Md'nün elindeki imkanlara ve proje parkına bağlı. Eskibinalara ve özellikle tek binalara hizmet vermekte nazlanıyorlar. Ama yeni binaların hepsine de fibernet getirilmiyor.

Yaşadığım bir örnekte İstanbul'da yaşadığımız Siteye, bizim hiçbir müracaatımız olmadığı durumda, 2021 yılında (yani COVID pandemisi güncel iken) T. Telekom tarafından mayıs sonu-Haziran ortası dönemde FTTH altyapı getirildi. Bir kazı çalışması yapılmadı zira Sitede yeni getirilen optik kabloların geçeceği kanallar zaten vardı... Sitede 13 Blok var ancak toplam daire sayısı 99. Her şey 3 haftada bitirildi, yani biz 3. hafta sonunda evlerde fibernet kullanıyorduk; üstelik araya Ramazan Bayramı tatili de girmişti. Ancak Site eski (1977 oturumlu) olduğundan TT dahili tesisata karışmadı, bize sadece yeterli fiber optik kablo (=OBK) verildi. Benzeri hizmet komşu binalara ve Sitelere de eş zamanlı olarak 3-5 haftalık bir süreçte götürüldü.

Bir diğer örnek vereyim: Yakın bir arkadaşım, zamanında T. Telekom tarafından fibernet getirilmiş olan bir bölgede çok yakın bir tarihte yeni müstakil bir villa yaptırdı. (İstanbul, Zekeriyakçy bölgesi...) T. Telekom zaman bu bölgeye fiber projesi yaparken yer arsa olarak gözüktüğünden burası es geçilmiş. Şimdi yapılan müracaata istinaden 25.000 TL bir ücret karşılığından yakınlarda bulunan bir OFSD'den (=Fiber Optik Saha Dolabı) bu yeni yapıya fiber kablo getirilecek.

Hocam ayrıntılı yazınız için teşekkür ederim. Bu konuyu açışımın üstünden 4 ay gibi bir süre sonra çalişmalara başlandı. 1 - 1,5 Ay içerisinde tüm çalişmalar bitirilerek sonlandırma yapıldı ve fiber aktif hale geldi. Biraz sabırlı olmakta yarar var. Çünkü ne kadar tez canlı olursanız olun Türk Telekom istemediği sürece işlemleriniz gerçekleştirilmiyor.

Gene düzgün altyapınız varsa sorun yok gibi yani ben eve ilk taşındığımda altyapı direkt olarak hiç yoktu sonra direk falan diktim Türk Telekom'la beraber :D sonra da 8Mbps altyapım oldu ondan sonra 100'lük oldu ama merkez kutu uzak diye ben Max 30 alabiliyorum şu an fiber çalışması yapıyolar şimdi mahallede de hayırlısıyla bir düzgün internet sahibi ol.
Hala bekliyoruz :D. Geçen aradılar 2025 sonuna kadar yetiştirmeye çalışacağız diyorlar.

Gene düzgün altyapınız varsa sorun yok gibi yani ben eve ilk taşındığımda altyapı direkt olarak hiç yoktu sonra direk falan diktim Türk Telekom'la beraber :D sonra da 8Mbps altyapım oldu ondan sonra 100'lük oldu ama merkez kutu uzak diye ben Max 30 alabiliyorum şu an fiber çalışması yapıyolar şimdi mahallede de hayırlısıyla bir düzgün internet sahibi olacaz.
Ben söküp attım bina girişindeki ofdk kutusunu çöpe bastım kalayı sizin yapacağınız altyapıyı da internetide deyip en kısa sürede Turkcell Superonline geçeceğim daha az ping daha verimli internet Türk telekomada dedim sakın gelmeyin tekrar söker atarım diye.

Başlığı başlatan forumdaşın sorusuna standart bir cevap yok. Durum, o bölgeye hizmet veren t. Telekom Md'nün elindeki imkanlara ve proje parkına bağlı. Eskibinalara ve özellikle tek binalara hizmet vermekte nazlanıyorlar. Ama yeni binaların hepsine de fibernet getirilmiyor.

Yaşadığım bir örnekte İstanbul'da yaşadığımız siteye, bizim hiçbir müracaatımız olmadığı durumda, 2021 yılında (yani COVID pandemisi güncel iken) t. Telekom tarafından mayıs sonu-Haziran ortası dönemde FTTH altyapı getirildi. Bir kazı çalışması yapılmadı zira sitede yeni getirilen optik kabloların geçeceği kanallar zaten vardı... Sitede 13 blok var ancak toplam daire sayısı 99. her şey 3 haftada bitirildi, yani biz 3. hafta sonunda evlerde fibernet kullanıyorduk; üstelik araya Ramazan Bayramı tatili de girmişti. Ancak site eski (1977 oturumlu) olduğundan TT dahili tesisata karışmadı, bize sadece yeterli fiber optik kablo (=obk) verildi. Benzeri hizmet komşu binalara ve sitelere de eş zamanlı olarak 3-5 haftalık bir süreçte götürüldü.

Bir diğer örnek vereyim: Yakın bir arkadaşım, zamanında t. Telekom tarafından fibernet getirilmiş olan bir bölgede çok yakın bir tarihte yeni müstakil bir villa yaptırdı. (İstanbul, zekeriyakçy bölgesi...) T. Telekom zaman bu bölgeye fiber projesi yaparken yer arsa olarak gözüktüğünden burası es geçilmiş. Şimdi yapılan müracaata istinaden 25.000 TL bir ücret karşılığından yakınlarda bulunan bir Ofsd'den (=fiber optik saha dolabı) bu yeni yapıya fiber kablo getirilecek.

Bende her şey hazırdı 3 4 sokaklık koca bir site 6 dairelik geçen ay Telekom'dan birini bulup sordum bizim işimiz bitti artık Türk Telekom canı ne zaman isterse o zaman açar dediydi ortalama 30 binadan fazla internet erişimi yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı