Fiber için router tavsiye

ReProof

Kilopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba fiber 100 Mbps paket kullanıyorum. Operatörün verdiği TP-Link Archer C5v modemi kullanıyorum performansından memnun değilim. Özellikle Wi-Fi üzerinden aynı anda 4-5 cihaz bağlandıktan sonra kopma ve hız problemleri yaşıyorum. Bu nedenle fiberin sonlandığı g-pon cihazından WAN portu ile router alarak internetimi kullanmak istiyorum. Olmazsa olmaz iki özelliğinin olmasını istiyorum.
  • Wi-Fi hızını kısıtlayabileceğim.
  • Aynı anda 10-15 cihaz bağlandığı zaman sıkıntı çıkarmayacak.
Aklımda iki model mevcut ve farklı önerilere açığım. Bütçem maximum 600 TL.

Bütçemi aşıyor hocam önerin için teşekkür ederim. Daha makul fiyatlı önerinize açığım.
Bütçe yazmamışın. O yüzden ASUS Wi-Fi 6 router öneririm. Fiberde kullanıyorum sıkıntı yaşamadım. 8-9 cihaz bağlı olduğu halde.

Bütçe belirttim hocam mesajımı detaylı okuyun.

Hocam peki 400-500 TL Fiyat bandında iki tane Wi-Fi 6 Teknolojisi var benim bildiğim onları mı tercih ederdiniz yoksa Wi-Fi 5 imi?

Hocam peki 400-500 TL Fiyat bandında iki tane Wi-Fi 6 Teknolojisi var benim bildiğim onları mı tercih ederdiniz yoksa Wi-Fi 5 imi?
Açıkçası ben de şu an tercih sürecindeyim. Almışken güncel teknoloji olan Wi-Fi 6 teknolojisine sahip modellere yönelmekte fayda görüyorum. Öteki türlü birkaç sene sonra yine almak gerekecek ve eldeki halihazırda kullandığımız modeller pek bir değere sahip olmayacaktır diye düşünüyorum.

İlla ki ikisinden biri tercih edilecekse Huawei' yi öneriyorum. Araştırırken gördüğüm kadarıyla Xiaomi kanadında kablosuz internet performansı pek stabil gibi durmuyor.
Ben tercih edecek olsam bütçe üzerine biraz daha ekleyebiliyorsam ekleyip Mercusys MR70X modelini düşünürdüm. Yoksa Huawei AX3 bu bütçedeki en mantıklı seçeneklerden biri (Wi-Fi 6 teknolojisi içeren modeller arasında).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…