Fiber internet 2 PC'ye bağlanır mı?

Burakmc165

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, evde aktif 2 PC var birine interneti bağladım ve fiber onda çalışıyor diğer PC ise modemin olmadığı bir oda da CAT6 kablo alıp modemden PC'ye bağladım ama 95 download 95 upload alıyorum. Sıkıntı modeme olan uzaklık mı yoksa fiber tek cihazımı destekliyor? Hiçbir bilgim yok yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bende VMG3625-T50B Modem var. 1 Gigabit internet alıyorum. Ancak bazen benim de bilgisayarıma 100mbps geliyor. Modemi kapat aç yaptığımda veya ethernet kablosunu söküp başka porta taktığımda 1000'e çıkıyor. Tam olarak nasıl çalıştığını hala anlayamadım.

Bende VMG3625-T50b modem var. 1 gigabit internet alıyorum. Ancak bazen benim de bilgisayarıma 100Mbps geliyor. Modemi kapat aç yaptığımda veya Ethernet kablosunu söküp başka porta taktığımda 1000'e çıkıyor. Tam olarak nasıl çalıştığını hala anlayamadım.

Akşam eve gidince bir deneyeyim hocam acaba dedim iki PC olmasından kaynaklı mı diye de saçma geliyor bana da.

Hocam kontrol ettim ve kablo kaynaklı bir şey yok ama ayarları biraz kurcaladım ve sonuç şu:
Kardeşimin bilgisayara baktığımda bağlanırken kullan: Realtek Gaming GBE family contoller diyor ve 1.0G alıyor ama onun aksine ben de Realtek PCI-e FE Family Controller diyor ve hız maksimum 100 MB bu donanımsal bir şey mi yoksa driverla mı alakalı hiç bilmiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

Sanırım Ethernet kartıyla alakalı bir durum çünkü driver indirmem de çok bir işe yaramadı peki harici bir Ethernet kartı (USB to Ethernet) alırsam işim hallolur mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (5).png
    Ekran Görüntüsü (5).png
    563,5 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran Görüntüsü (4).png
    Ekran Görüntüsü (4).png
    552,6 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı