Fiber internet altyapı süreci nasıl ilerliyor?

tufanatasoy

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlarım merhaba, iyi günler iyi Sosyaller. Bugün apartmana arkadaşlar gelip her kata fiber beyaz kablo koydular. Görseli ektedir. Emekçi arkadaşlara sordum tahmini 2 aya her şey hallolur dedi. Aklımda birkaç soru var:

* Altyapı sürecini hızlandırmak adına ne yapılabilir? İşler aksamasın sonradan vs.

* İnternet sağlayıcı firmam TurkNet. Kullandığım paket özgür iletişim 75Mbps. 524 küsur TL raporlu şekilde faturam var. Fiber geldiğinde + ne kadar ücret yansır 2.000-2.500 TL civarı fatura olur mu yoksa + 200 300 gibi uygun bir fiyata mı kullanacağım?

* Galiba fibere geçtiğimde ona uygun modemi TurkNet gönderecekmiş + 3000 TL faturaya yansırmış sitelerinde yazıyordu. Ben bunu kullanmak zorunda mıyım? Hazır modemim eskimişken Keenetic hooper 3611 veya 3610 alma düşüncem vardı yakın zamanda.

Dosya Ekleri

• 1234.jpeg
    1234.jpeg
    52,1 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleyen: Moderatör:
İşler aksamasın sonradan vs.
binayı deliyorsunuz, fiber istemiyoz diyerek ekipleri kovmaya çalışan maymun olursa dikkat et önlem al

İnternet sağlayıcı firmam TurkNet. Kullandığım paket özgür iletişim 75Mbps. 524 küsur TL raporlu şekilde faturam var. Fiber geldiğinde + ne kadar ücret yansır
herhangi bir ücret yansımaz özgür iletişim fiber 100Mbps olur. 1000Mbps isterseniz o zaman +200₺ ile hızınızı 1000Mbps ye çıkartabilirsiniz.

Galiba fibere geçtiğimde ona uygun modemi TurkNet gönderecekmiş + 3000 TL faturaya yansırmış sitelerinde yazıyordu. Ben bunu kullanmak zorunda mıyım?
Altyapı SATIŞA AÇILDIKTAN SONRA dönüşüm yapılır. Dönüşümde Türk Telekom ekipleri ONT ve router getirip kurar. 3000₺ faturaya eklenmez, yanlış anlamışsınız. İptal edilirse o ekipmanları iade etmeniz gerekir, iade etmezseniz ücret çıkar.

Evet hocam yanlış anlamışım o kısmı. Bu arada apartman aile apartmanı olduğu için kimse ses etmeyecek o konuda sıkıntı yoktur. O zaman TT ekipleri ONT ve router getirip bir nevi bana zimmetliyor ben o ürünleri sahiplenmek istiyorsam parasını ödüyorum istemezsem parasını ödemiyorum. Sadece, verecekleri routeri değil kendi almak istediğimi kullanmak isterim açıkçası. Kazasız şekilde router iade teslimi yapabiliyorsak harika olur. Amacım Recep Bey'in sfp+ porta sahip routerden sfp cihazı takıp fiberden tam güç alma yöntemini denemek istediğim için bu arada. Çünkü sanmıyorum ttnetin vereceği router iyi olsun

Evet hocam yanlış anlamışım o kısmı. Bu arada apartman aile apartmanı olduğu için kimse ses etmeyecek o konuda sıkıntı yoktur. O zaman TT ekipleri ONT ve router getirip bir nevi bana zimmetliyor ben o ürünleri sahiplenmek istiyorsam parasını ödüyorum istemezsem parasını ödemiyorum. Sadece, verecekleri routeri değil kendi almak istediğimi kullanmak isterim açıkçası. Kazasız şekilde router iade teslimi yapabiliyorsak harika olur. Amacım Recep Bey'in sfp+ porta sahip routerden sfp cihazı takıp fiberden tam güç alma yöntemini denemek istediğim için bu arada. Çünkü sanmıyorum ttnetin vereceği router iyi olsun
Evet router ve ont kullanıma tahsis olarak veriliyor. Kendi routerınızı kullanabilirsiniz, bunda bir sorun yok fakat cihazlar abonelik süresince (şu an iade süreci yok malesef bknz adilinternet.org )sizde kalacak. Ayrınca şunu da belirtmeliyim ki yeni sahalar başta olmak üzere Türk Telekom 1000Mbps sınırını geçme meselesini fixledi büyük oranda. Denemeniz mümkünse bunu önceden deneyerek ona göre masraf yapmanızı öneririm.

Evet router ve ont kullanıma tahsis olarak veriliyor. Kendi routerınızı kullanabilirsiniz, bunda bir sorun yok fakat cihazlar abonelik süresince (şu an iade süreci yok malesef bknz adilinternet.org )sizde kalacak. Ayrınca şunu da belirtmeliyim ki yeni sahalar başta olmak üzere Türk Telekom 1000Mbps sınırını geçme meselesini fixledi büyük oranda. Denemeniz mümkünse bunu önceden deneyerek ona göre masraf yapmanızı öneririm.
hocam bu dediğiniz çok mühim. Eğer yetkili arkadaşlar doğrularsa çok sevinirim öyle bir durumda boşuna masraf yapmayayım. Hem sfp ürünü hem de onun giriş portu olan router almam gerekicek boşa gereksiz masrafa girmeyeyim. Teşekkürler bu arada.

Sfp fixlendi hocam. Modem almanıza gerek yok verdikleri modem iyidir.
hocam bu dediğiniz çok mühim. Eğer yetkili arkadaşlar doğrularsa çok sevinirim öyle bir durumda boşuna masraf yapmayayım. Hem sfp ürünü hem de onun giriş portu olan router almam gerekicek boşa gereksiz masrafa girmeyeyim. Teşekkürler bu arada.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı