Problem tam olarak budur konu kilit
Uzun süredir yaşadığım sorunlar, araştırmalar, tüm gün ölçümlerim neticesinde çıkan sonuç;
Bu iş tamamen Sol'ün bandwith kısıtlaması uygulamasıyla ve hat üzerinde olması gereken abone sayısının üzerinde abone bulundurmasıyla ilgili.
Nitekim COVID nedeniyle artan dizi, film vs. kullanımları nedeniyle, sol Prime timeda ciddi bir kısıtlama uyguluyor. Bu kısıtlamaya ek olarak gerçekten de kullanıcı sayısı fazla olduğundan, düşük gecikme gereken işlemlerde bu sorun yaşanıyor.
Bu işi ne statik IP, ne modem ayarı, ne modem değişikliği, ne hat değişikliği çözmüyor.
Tüm hız testlerinde almanız gereken değeri, hatta daha fazlasını dahi aldığınızı görebiliyorsunuz. Ancak düşük gecikmeli işlemlerde (oyunlarda) aslında hızınızın gerçekten olması gereken olmadığını anlıyorsunuz.
Ayrıca Sol'ün bir hafta önce yaptığı altyapı çalışması neticesinde, özellikle yurt dışı ilk çıkış noktalarında paket kaybı başladı.
Özetle;
Sol bu işin yöntemini bulmuş,
Hızı normal gösterebilirken, gerçekte olması gerekeni veremiyor (bu işi gerçekten başarmışlar)
Statik IP alarak çözemiyorsunuz,
Tüm oyunlarda tam değer olarak 1 saniye gecikmelisiniz, sizin ekranınızda bu gecikmeyi hiçbir noktada ölçemezsiniz ancak oynadığınız oyunlarda farkına varıyorsunuz.
Ben halihazırda yüksek seviyeden Warzone oynuyorum, birçok dalda TR birincisiyim.
Son 1 haftadır, rakiplerle girdiğim fightların neredeyse hepsinde "kendi ekranımda" rakibe daha önce ateş etmeye başlıyorum, rakip ıskalıyor ama nedense her zaman ölen ben oluyorum
çünkü gerçek anlamda 1-2Sn'lik gecikme yaşadığımdan, izlediğim öldürme kameralarında, aslında onun beni gördüğünü ve benim ondan sonra ateş etmeye başladığımı anlıyorum.
Diğer yandan bu gecikmenin lanet bir etkisi de, fare ve klavye tepkimelerinizin farklılaşması.
3 sens 800DPI'de oynuyorum, internet ne zaman leş olsa, 8 sens oynasam ancak kurtarmaya başlıyor...
Sol kendi bacağına sıkıyor ama tekel olunca, kafası rahat...