Fiber İnternet İçin Modem Önerisi

Cazzarie

Kilopat
İyi günler, yakında taşınacağım ve gittiğim yerde fiber internet olduğunu öğrendim. Fiber için uyumlu, hızlı ve Wi-Fi'si güçlü bir modem almak istiyorum. Kullanımı kolay ve arayüzü v.s modern olmalı. Güncelleme de alırsa tadından yenmez. Hangi marka iyidir, güncelleme alır ve uzun ömürlüdür bilmiyorum, o yüzden aklımda bir model yok. O yüzden yeni nesil bir modem önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
ASUS DSL-AC51 önerimdir. Uygun fiyat, AC desteği, yazılım desteği vb. her şey için içinizi ferahlatır.
Yazmayı unuttum, Yeni alacağım modemin birden fazla ethernet portu olsun istiyorum. PS4 ve diğer bilgisayarıma da internet çekmeyi düşünüyorum.

Fiberin hangi tipi mevcut acaba ona göre router almanız gerekebilir routerlar modemlerden daha ucuzdur ve daha fazla çekim alanına sahiptir.

FFTP tipi fiberde fiber kablo binanızın dışına konumlandırılan kutudan fiber interneti VDSL internete dönüştürür ve o şekilde olursa size modem önermemiz gerekir.
FFTP olup olmadığını nasıl öğrenebilirim acaba?

FTTP diye bir sistem yok, FTTP hepsinin genel adına verilen kısaltmadır. FTTH, FTTB, FTTC var, H harfi ile biten daireye kadar fiber, B harfi ile biten binaya kadar fiber ordan CAT kablo ile modeme bağlanan sistem, FTTC ise saha kabinine kadar fiber, dolap ile modem arası 2 telli telefon kablosu(VDSL) ile hizmet verilir. T-11 kurulduğuna göre FTTB sistem kullanıcaksınız, LAN girişi olan ve 100Mbps üstü destekleyen modem lazım. Fotoğrafta bulunan gibi. Bütçe belirtmelisin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısısadasdasd.PNG
    22 KB · Görüntüleme: 195
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…