Fiber internette VDSL'den daha yüksek ping değeri

Türk Telekom 1000 mpbs fiber kullanıcısıyım. CGnat var. Rekabetçi faceit oynuyorum ve ciddi packet loss sorunum var. Türktelekom bana WAN ipsinden başka bir ip atıyor. Esas statik ip Acıbadem de gözüküyor.

Acıbadem'de ip'ler dönüştürülürken özellikle sunucudan gelen Ping'leri dropluyor.

Bu sebeple statik ip almayı düşünüyorum. Ama aklıma takılan bir husus var. Ben statik ip aldığım zaman evdeki tüm cihazlar aynı ip'den mi bağlanacak?

Veya statik ip tanımlamama gerek olacak mı?

Eğer öyle olursa evdeki diğer kişilerle aynı oyuna girememe gibi bir sorun olabilir mi?

Veya evdeki televizyon, tablet telefon vs bunlar dinamik ip kullanmaya devam edebilir mi?

Statik IP dediğimiz şey aslında WAN IP'nizin sabit olmasıdır. Şuan herkese Dinamik IP atanıyor. Dinamik IP'de router'ı ya da ONT'yi kapat aç yaptığınızda IP adresi değişir. Statik IP'de bu değişmez aralarındaki tek fark bu. Statik IP'de direkt olarak size tanımlanacağı için CGNat'dan çıkmış oluyorsunuz. Internal IP'de bir değişiklik olmaz. Bütün cihazlar internete Statik IP üzerinden internete çıkar.

Hocam sağ olun çok iyi anlatmışsınız fakat Türk Telekom altyapısı çok düşük evimdeki 50Mbps veriyor ping daha iyiydi ama bir oyun indirmek istediğimde 2 gün sürüyor bu da çok kötü.

Ülkede nasıl bir saçmalık varsa superonline ışık hızında(!) fiber , vdslden 2 kat daha fazla gecikmeye sahip, sırf bu yüzden 1000 megabit aboneliği iptal edip turktelekom 50 megabit tarifeye geçtim, sayfalar en azından hızlı açılır, daha az gecikmeyle oyun oynarım..

Hocam ben Vodafone VDSL kullanıyordum. 64 mbps paketi vardı ve hızım 75 mbps oluyordu. Yani paketin sunduğundan bile fazla ve pingim cs2'de 50ms'lerde geziyordu ve arada bir 70 görüyordum. Fakat TT'nin fiberine geçtim, paket 1000mbps ve upload ise 50 mbps. TT'ye geçeli bir iki hafta oldu ve ben bu süre zarfında çok cs oynamadım, yani elimdeki veri az. Fakat bu süre zarfında ping değerim genelde 60ms'in üstünde oldu.

Son zamanlarda ISS'ler aslında tüketiciyi çok kısıtladı fakat çoğu farkında değil. 100 ile başlayan ipler veriliyor artık. Bunun global sebebi de var(yanlış hatırlamıyorsam) fakat yanlış bilmiyorsam bu iplerin verilmesi performansa etki ediyordu. Bilen arkadaşlar varsa aydınlatsınlar, yanlış bilgi vermeyeyim. Ve 10 sene önce modemimin arayüzünden port açıp oyunlarda sunucu kurabiliyordum. Fakat son zamanlarda bunu gerçekleştirememiştim. Bunun sebebi sanki 100 ile başlayan ipler vermeleriydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…