Fiber kablo çekimi nasıl olmalı?

Skaylia

Hectopat
Türk Telekom geldi ve dairemde fiber kablo olmadığını söyledi. Bana fiber kablo verdi, elektrikçi çağırıp daireye kabloyu çekmemi söylediler. Elektrikçi çağırdım.Bina eski olduğu için elektrik panosundan kablo veremediler, gaz borusunun altından kabloyu geçirdiler. Halı altından kabloyu geçirmek istedim ama kesinlikle kabloya basılmaması gerektiğini, bu yüzden kablonun yukarıdan çekilmesi gerektiğini söylediler.

Modem için saklama kutusu alıp, elektrik panosunun altına montaj yapmamı istediler. Orada priz yok; muhtemelen panodan alıp kutuya priz çekilecek ve tekrar elektrikçi çağırmam gerekecek.

Her neyse, dediklerini yapsam, modem ile sistemlerimin olduğu oda arasında yaklaşık 17-18 metre kablo gerekecek ve bunu halı altından geçirmem gerekiyor, başka bir modemi router olarak bağlayıp sistemde kullanabilmem için. Kafam çok karıştı, bana yol gösterir misiniz?

Fiber kablo dediği aslında cam. Üstüne basılmaması gerektiği doğru. Halı altından geçirmen doğru olmaz, üstüne basıldıkça performansı azalabilir hatta kesilebilir. Kenarlardan götürme ihtimalin yok mu?

Fiber kablo dediği aslında cam. Üstüne basılmaması gerektiği doğru. Halı altından geçirmen doğru olmaz, üstüne basıldıkça performansı azalabilir hatta kesilebilir. Kenarlardan götürme ihtimalin yok mu?

Kurmak istedikleri yer kapının hemen sol tarafı sağ ve sola oda açılıyor istediğim kadar götürsem elbet basılacak.

Kapının üstünden geçirme şansın yok mu? Ben kurdururken değişiklik olur, yerden gitmesin diye 20 metre fazladan bıraktırmıştım.

Kablo oldukça uzun ketirmek istemedim belki fikrim değişir başka bir yol denerim diye koridordan geçirirsem kötü görüntü olacağını düşündüm.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 17.32.18_84d42e77.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 17.32.18_84d42e77.jpg
    96,9 KB · Görüntüleme: 35
  • WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 17.32.19_53e7e37d.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-07-30 saat 17.32.19_53e7e37d.jpg
    70,1 KB · Görüntüleme: 32
VDSL internet hattı evinize nerden giriyor hocam. Onun prizleri var mı sigorta kutusunun yakınında ya da vdsl için evde bazen birden fazla priz oluyor bunlar birbirine genelde sıva altı bağlantılı oluyor o kanalları kullanabilirsiniz belki odanıza kablo çekmek için.

Hocam odaya gelen eski internet hattını söküp yerine fiberi geçirsek olmaz mı?

Bunun için tekrar elektrikçi çağırmalı mıyım gelen arkadaş bunu görmedi mi acaba kuruluma gelene rica etsem veya ek para versem yapar mı acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı