Fiber kaç Mbps olacak?

Puuw1999

Hectopat
Yer
İstanbul Güngören
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 / Gigabyte GTX 1660 TI 6 GB / Kingston FURY Beast 2x8 3200MHz / Asus Prime B450M-K II / Thermalright Assassin King 120 SE / Samsung 256 GB Evo SATA 3.0 / WD Green SATA 3.0 1TB HDD / AOC 27G2SPU 1 MS 165 Hz
Meslek
Öğrenci Değil
Az önce kapıyı çaldılar eve fiber geliyor, biraz matkap sesi olabilir dediler. Şu an ev 80Mbps VDSL destekliyor. Fiber gelince 1000MBPS destekleyecek mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Az önce kapıyı çaldılar eve fiber geliyor, biraz matkap sesi olabilir dediler. Şu an ev 80Mbps VDSL destekliyor. Fiber gelince 1000MBPS destekleyecek mi?
Her fiber 1000MBPS desteklemez şuanda bulunduğunuz bölge 80Mbps VDSL altyapıya sahip yani sadece VDSL altyapı yerine Fiber altyapıya geçeceksiniz. Kağıt üzerinde Fiber 1000mbps sunabilir fakat bölgenizdeki talep ve İnternet kutunuzdaki yoğunluğa göre o bölgeye 1000Mbps verilip verilmeyeceğine karar verilir.

Örnek olarak yaşadığım yerde uzun bir süredir Fiber altyapı var. Fakat 5 ay önce tekrardan bir altyapı çalışması yapıldı ve şuanda yaşadığım evde 1000mbps kullanabiliyorum yanımdaki binada fiber var fakat 100mbps destekliyor sadece binamın önündeki yolda 1000mbps var ve şansıma denk geldi fiber altyapı bulunan yerde toplam 7 ya da 8 bina 1000mbps internete erişebiliyoruz.

Kısacası biraz şans işi Türktelekomu arayıp 1000mbps talep ettiğinde sana ana müdürlüğe gidip dilekçe vermeni mahallendeki birkaç kişiden imza toplamanı ve eğer internet kutusu müsait ise değerlendireceklerini söyleyecekler.

Bana garip gelmişti. Bina 5 yıla kentsel dönüşüme gidecek diye ben başvuru yapmıyordum. Yoğunluk olacağını sanmıyorum binanın yarısı zaten Suriyeli. Zaten tarife değişeceğim gelince .

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı