Fiber modem önerisi

Lejyoner.

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba herkese iyi Sosyaller, fiber optik kablo direkt modeme giriyor ONT cihazı bulunmuyor. ONT cihazı modemde dahili olarak çalışıyor. Keenetic modemlerinin yazılımları sayesinde ISS kullanıcı adı şifre problemi ortadan kalkıyor fakat fiber optik kablonun gireceği bir modem bulamadım. Tavsiyelerinizi ve modem önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese iyi Sosyaller, fiber optik kablo direkt modeme giriyor ONT cihazı bulunmuyor. ONT cihazı modemde dahili olarak çalışıyor. Keenetic modemlerinin yazılımları sayesinde ISS kullanıcı adı şifre problemi ortadan kalkıyor fakat fiber optik kablonun gireceği bir modem bulamadım. Tavsiyelerinizi ve modem önerilerinizi bekliyorum.
Hocam merhaba reklam gibi olmasın ama ZYXEL kullanıyorum ve internet hızı çok iyi çok hızlı Ethernet kablosu ile 1000mbps normal 300-500mbps alıyorum

Keenetic cihazlara kefil değilim ama direkt aklıma geldiği için Keenetic Giga modelini örnek verebilirim fiber portlu olarak. Ama bu iş o kadar basit değil bildiğim kadarıyla. Araya bir SFP cihazı almanız şart öncelikle. Ve ülkemizde bu sistem kullanılmadığından direkt bizim altyapılarımıza uygun SFP cihazı da üretilmiyor. Yani tekrar progranabilir bir SFP almanız gerekiyor ki kendi ayarlarınızı girebilesiniz. Ayrıca aldığınız bu SFP'nin ayrıca alacağınız routerla da uyumlu olması gerekebilir. Önce elinizdeki GPONlu sistemdeki GPON'un içine girip ordaki bilgileri kopyalayacak, sonra yeniden programladığınız SFP'nin arayüzüne bilgileri gireceksiniz. Bunun ardından artık modem arayüzüne girer ve normal router kurulumunu yapar bitirirsiniz en basit anlatımıyla. Ayrıca yapacağınız yanlış bir ayarla, ters yöne ışın falan gönderip iss'in ofdk'sına zarar verirseniz başınız ağrır. Ve Keenetic'in de bu ayarları şak diye otomatik yapacağını hiç sanmıyorum. Ve bu kadar uğraşa girmeyi de gereksiz görüyorum. GPON ile ne yapamıyorsunuz? Kullanın gitsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı