- Makaleler
- 2
Hem fiber hem telefon hattı olan ürün lazım o zaman bize.Açıkçası onun hakkında bir bilgim yok.
Hem fiber hem telefon hattı olan ürün lazım o zaman bize.Açıkçası onun hakkında bir bilgim yok.
Hem fiber hem telefon hattı olan ürün lazım o zaman bize.
Hocam telefon nasııl bağlarsınız bilmiyorum ama ben olsam keenetic yerine openwrt kurulabilen bir model tercih ederdim. Ben keenetic te bufferbloat ayarlarının tam anlamıyla yapılabildiğini pek görmedim. Ben kendi yazılımını kullanıcam diyorsanız evet kesinlikle keenetic tercih ederdim. Openwrt kurulabilen wifi6 router olarak fiyat performans önerim tplink ax23 olur.Hem fiber hem telefon hattı olan ürün lazım o zaman bize.
Sanıyorum bana VoIP router lazım. Şimdi ben fibere geçiş yapıyorum. Şu an daha geçmedim telefonu fiberden almaya başladık geldiler cihaz modemi taktılar ama internet hala VDSL şuan. Verdikleri modem Vestel telefon girişi var ama ben modemi değiştirmek istiyordum. İnterneti ve telefonu fiber üzerinden alacak eskisi iptal olunca. OpenWrt ya da keenetic farketmez istediğim oyun oynarken önceliği verebilmek ping sorunlarıyla uğraşmamak. Dediğiniz router işimi görürse alabilirim telefonda bağlanabiliyor mu ona?Hocam telefon nasııl bağlarsınız bilmiyorum ama ben olsam keenetic yerine openwrt kurulabilen bir model tercih ederdim. Ben keenetic te bufferbloat ayarlarının tam anlamıyla yapılabildiğini pek görmedim. Ben kendi yazılımını kullanıcam diyorsanız evet kesinlikle keenetic tercih ederdim. Openwrt kurulabilen wifi6 router olarak fiyat performans önerim tplink ax23 olur.
yok hocam telefon bağlanmaz. Bende fiber kullanıyorum ZTE ZXHN H298A model router verdi TT bana onda telefon girişi var mesela ben kullanmıyorum ama. En kötü şöyle yaparsınız telefon için telekom siz bendeki gibi bir model verir ona telefon bağlarsınız. İnterneti yeni aldığınız routerdan dağıtırsınız. Ama bu durumda da ONT ile birlikte toplamda 3 cihaz fişe takmanız gerekirSanıyorum bana VoIP router lazım. Şimdi ben fibere geçiş yapıyorum. Şu an daha geçmedim telefonu fiberden almaya başladık geldiler cihaz modemi taktılar ama internet hala VDSL şuan. Verdikleri modem Vestel telefon girişi var ama ben modemi değiştirmek istiyordum. İnterneti ve telefonu fiber üzerinden alacak eskisi iptal olunca. OpenWrt ya da keenetic farketmez istediğim oyun oynarken önceliği verebilmek ping sorunlarıyla uğraşmamak. Dediğiniz router işimi görürse alabilirim telefonda bağlanabiliyor mu ona?
Etherneti routera bağlarız diyorsun ama etherneti sökünce telefon çalışır mı bence çalışmaz sonuçta ONT den geliyor ethernet. Yok mu şöyle voip gpon router alayım çözsün işi.yok hocam telefon bağlanmaz. Bende fiber kullanıyorum ZTE ZXHN H298A model router verdi TT bana onda telefon girişi var mesela ben kullanmıyorum ama. En kötü şöyle yaparsınız telefon için telekom siz bendeki gibi bir model verir ona telefon bağlarsınız. İnterneti yeni aldığınız routerdan dağıtırsınız. Ama bu durumda da ONT ile birlikte toplamda 3 cihaz fişe takmanız gerekir![]()
Yok telekomun verdiği cihazda wan portuna takacaksınız ont den gelen kabloyu. Lan portundan bir kablo çıkarıp routera takacaksınız. Telekomun verdiği cihazda wifi özelliğini kapatırsınız router üzerinden interneti yayarsınız. Voip Gpon özellikli bir router olduğunu sanmıyorum. Olsa bile ont yi devre dışı bırakmanız için baya uğraşmanız ve sfp vs için para harcamanız gerekiyor.Etherneti routera bağlarız diyorsun ama etherneti sökünce telefon çalışır mı bence çalışmaz sonuçta ONT den geliyor ethernet. Yok mu şöyle voip gpon router alayım çözsün işi.
Yani ethernetle PC'yi bağladığım gibi routera bağlan diyosun 2 router birbirine bağlı mı olacak?Yok telekomun verdiği cihazda wan portuna takacaksınız ont den gelen kabloyu. Lan portundan bir kablo çıkarıp routera takacaksınız. Telekomun verdiği cihazda wifi özelliğini kapatırsınız router üzerinden interneti yayarsınız. Voip Gpon özellikli bir router olduğunu sanmıyorum. Olsa bile ont yi devre dışı bırakmanız için baya uğraşmanız ve sfp vs için para harcamanız gerekiyor.
Hocam o zaman sen boşver bufferbloat falan. Telekomdan talep et (laf olsun diye söylüyorum talep diye bir şey yok ne getirirlerse onu kullanıyorsunYani ethernetle PC'yi bağladığım gibi routera bağlan diyosun 2 router birbirine bağlı mı olacak?
3 cihaz çok fazla bir çözüm olmalı.
Bufferbloat olsun olmasın ben verilenden başka bir cihaz kullanmak istiyordum ama ana cihaz o olacaksa diğerinin bir özelliği kalmıyor.Hocam o zaman sen boşver bufferbloat falan. Telekomdan talep et (laf olsun diye söylüyorum talep diye bir şey yok ne getirirlerse onu kullanıyorsun) ZTE 3600 router var onu versin telefonda bağla wifi 6 özellikli işini görür.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.