Daha önce hiç Modem Router veya Router almamış biri olarak ilk defa 2 hafta önce ilk Router'ımı satın aldım. İnternet bağlanırken Türk Telekom 1 Gbps için ZTE H3600P AX3000 router bağladı. Daha sonra ben gidip antenli mantenli olsun diye 2200 TL'ye TP Link'in AX1800 4 antenli bir modelini aldım. H3600P'nin çeyreği kadar hız göremedim Wi-Fi ile. Birisi 500 Mbps gösterirken diğeri 100 Mbps'nin altında kaldı.
Haliyle iade edip model araştırmaya başladım ve TP-Link tarafında BE400 Wi-Fi 7 modelini satın aldım. 800 Mbps civarında hızlar görüyorum şu an ve çekim alanı, aktarım kalitesi olarak memnunum. Ancak bu bahsi geçen Router 6.500 TL fiyata sahip ve 5 GHz bandında 5.000 Mbps üzerinde hız sağlayabilen, 6 antenli bir model.
Diyeceğim o ki eğer ZTE H3600P gibi bir model bağlıysa şu an ve bütçe arttırılamıyorsa macera aramayın. Çünkü bu model ile dolabın içinde kapalı ve arada 3 oda olduğu halde 500 Mbps civarında hız alabiliyorsunuz. 3.000 TL bandında alacağınız ürünler bende olduğu gibi benzer veya altında performans verebilir.