Fiber modemden başka modeme internet vererek router kullanılabilir mi?

sfkulusoy

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar iş yerinde fiber H1601p V9 ZTE modem var, bu interneti TP-Link AC 1200'e paylaşarak AC 1200'ü router gibi kullanabilir miyiz? Wi-Fi paylaşımı olsa yeterli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet ama ben beceremedim

Tam olarak nasil bir sorun yasiyorsun? Bu mesaji attigim bilgisayarda Archer c7 router olarak kullaniyorum.

Router, modeme bagli bir client olacak ve diger cihazlar da router'a baglanacak. Genel yapi boyle.

Eger kablo ile baglanacaksan aslinda 2 network olusturmus oluyorsun. Eger kablosuz baglanacaksan "Repeater" modunda kullanman gerek cunku router in tek yaptigi sinyali tekrarlamak.

Tam olarak nasıl bir sorun yasiyorsun? Bu mesaji attigim bilgisayarda Archer C7 router olarak kullanıyorum.

Router, modeme bagli bir Client olacak ve diger cihazlar da Router'a baglanacak. Genel yapi boyle.

Eger kablo ile baglanacaksan aslinda 2 network olusturmus oluyorsun. Eger kablosuz baglanacaksan "Repeater" modunda kullanman gerek cunku router in tek yaptigi sinyali tekrarlamak.

Şöyle sorunum şu aktif internet olan modemden diğerine nasıl bağlantı yapıp paylaşacağım tam bilmiyorum

Şöyle sorunum şu aktif internet olan modemden diğerine nasıl bağlantı yapıp paylaşacağım tam bilmiyorum

1200 fotosunu buldum Google'dan:
1760695282117.png

Mavi kisim modeme baglanacak. Sari kisimlar da internete cikacak cihazlara baglanacak. Aslinda basit.

1200 fotoğrafını buldum Google'dan:
Eki Görüntüle 2589133

Mavi kisim modeme baglanacak. Sari kisimlar da internete cikacak cihazlara baglanacak. Aslinda basit.

Kablolu almak istemiyorum paylaşımı Wi-Fi yapmak istiyorum. Ama cihaz bu degil.

Cihaz bu aslında anca bunu buldum netten.

WAN giriş yerine diger cihazdan kablo ile bağlıyorum bu cihazın arayüzünden DHCP kapatıyorum ama orada tıkandım.

Son düzenleme:
Ben yaptim. Iki modem arasinda ethernet kablo baglantisi olmasi gerekiyor. Ve bence internet baglantisi alisveris sitelerinde satilan Routerlara gore oldukca dusuyor yada benim diger modem iyi olmadigi icin oyledir.

Boyle yapinca da diger cihazdan YouTube uygulamasina vesaire girememistim ama ustune deneme yanilma yaparsan halledemeyecegin seyler degiller.

Iki modem arasinda kablosuz bir baglanti soz konusu degil, bana cok sacma geldi kablosuz bir sekilde o internete gonderecek o internette yine kablosuz bir sekilde diger tarafa dagitacak, o zaman evlerimize kablo bosuna geliyor. Kalin kalin bakir kablolari olmadan internet veri merkezleri buyuk bir sinyal ile evlerimize dagitsinlar. Biz de modemimizle o kablosuz baglantiyi alip yine evimizin icine yayalim.

Kablolarla bagla modemleri geri kalani kolay/standart islemler, YouTube'da bir suru video mevcut.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı