Fiber olan binanın yanındaki binada fiber yok

Yok. Yavaş ilerliyor zaten önceden bakır kabloyu bile zor getirttik 3-4 yıl önce falan o zamanlarda fiber yoktu sağda solda diye hatırlıyorum şimdi baktığımızda her yere gelmiş neredeyse ve gelmeye devam ediyor sanırım bizi atlamışlar gibi müdürlükteki adam dedi gözden kaçırmış olabiliriz falan dedi. 2025 yılın içerisinde proje onaylanıp nisan ayında getirmeye başlıyacaklarını söylediler. Umarım kısa sürede getirirlerde.

Yani daha öncesinde 25 Mbps alıyorduk çok kötü internetimiz vardı.

Bir de adam şey dedi Soğuk kar düşebilir buz falan şu an yapamayız nisanda olabilir dedi. Ne alakaysa.

Eki Görüntüle 2377577
FTTC sistem ne oluyor?
Eki Görüntüle 2377580
Bizim şu an ki internetimiz Türknet Speedtest sonuçları böyle Valorantta arada bir ping giriyor (eskiden nadiren oluyordu)

Muhtemelen Türknetle alakası yoktur, Altyapı türk telekom zaten.

Eki Görüntüle 2377997

Bir de Türk Telekomdan böyle bir mesaj geldi

@Dejuf Hocam siz daha iyi bilirsiniz internet konularda genelde sizi görüyorum. Umarım rahatsız etmemişimdir.
Estağfurullah hocam ne rahatsızlığı. Şu sıralar pek müsait olamıyorum da boşa çıkınca bakacağım konuya.

Yok. Yavaş ilerliyor zaten önceden bakır kabloyu bile zor getirttik 3-4 yıl önce falan o zamanlarda fiber yoktu sağda solda diye hatırlıyorum şimdi baktığımızda her yere gelmiş neredeyse ve gelmeye devam ediyor sanırım bizi atlamışlar gibi müdürlükteki adam dedi gözden kaçırmış olabiliriz falan dedi. 2025 yılın içerisinde proje onaylanıp nisan ayında getirmeye başlıyacaklarını söylediler. Umarım kısa sürede getirirlerde.

Yani daha öncesinde 25 Mbps alıyorduk çok kötü internetimiz vardı.

Bir de adam şey dedi Soğuk kar düşebilir buz falan şu an yapamayız nisanda olabilir dedi. Ne alakaysa.

Eki Görüntüle 2377577
FTTC sistem ne oluyor?
Eki Görüntüle 2377580
Bizim şu an ki internetimiz Türknet Speedtest sonuçları böyle Valorantta arada bir ping giriyor (eskiden nadiren oluyordu)

Muhtemelen Türknetle alakası yoktur, Altyapı türk telekom zaten.

Eki Görüntüle 2377997

Bir de Türk Telekomdan böyle bir mesaj geldi

@Dejuf Hocam siz daha iyi bilirsiniz internet konularda genelde sizi görüyorum. Umarım rahatsız etmemişimdir.
20.12.2024 saat 23.21 anca müsait olabildim. 🙃

Konuyu baştan aşağı tekrar bir okudum da daha önce de mesaj yazmışım zaten buraya, unutuyorum bazen ya. O kadar çok konuya mesaj yazınca insanın aklından çıkıyor hangi konu neyle ilgiliydi falan.

Neyse son sorunuza cevap verelim:
FTTC'nin açılımı şudur: fiber to the cabinet. Yani kabine kadar fiber. Bazı kaynaklarda da fiber to the curb olarak geçer. Bunun Türkçesi de kaldırıma kadar fiber. Aslında bu noktada net bir ayrım yok diyebiliriz.
Şu kadarını bilmeniz yeterli, bu sistem VDSL'dir. Yani VDSL altyapıya sahipsiniz.

Son düzenleme:
Anladım hocam bazen ping giriyor 76 Mbps hız yetmiyor 1000 Mbps olsa iyi olur fibere geçtiğimizde ping düzelir mi bilmiyorum.

Düzelir diye düşünüyorum bazen 23'ten 80'lere çıkıp iniyor falan. Bir de minimum ping 22 oluyor, fibere geçtiğimizde Erzurum'dan İstanbul'a min ping 18'e falan mı düşer yani bir değişiklik olur mu?

Anladım hocam bazen ping giriyor 76 Mbps hız yetmiyor 1000 Mbps olsa iyi olur fibere geçtiğimizde ping düzelir mi bilmiyorum.

Düzelir diye düşünüyorum bazen 23'ten 80'lere çıkıp iniyor falan. Bir de minimum ping 22 oluyor, fibere geçtiğimizde Erzurum'dan İstanbul'a min ping 18'e falan mı düşer yani bir değişiklik olur mu?
Muhtemelen düşer hocam fiber altyapıda.

Cimere sordum BTK ye yönlendirdiler sordum cevap bekliyorum. Biraz süreci hızlandırmaya çalışıyorum,
1737469818911.jpeg

1737469829741.jpeg

Bunlar nedir bu numarayı nereye yazıp kontrol edebileceğiz anlamadım.

1737477147260.png

Gerek kalmadı buldum, @Dejuf Hocam beklemekten başka yapacak bir şey var mı? Kısa zamanda gelmesini istiyorum Keneetic Modemler iyimiş onlardan birini almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Cimere sordum BTK ye yönlendirdiler sordum cevap bekliyorum. Biraz süreci hızlandırmaya çalışıyorum,
Eki Görüntüle 2403520
Eki Görüntüle 2403521
Bunlar nedir bu numarayı nereye yazıp kontrol edebileceğiz anlamadım.

Eki Görüntüle 2403640
Gerek kalmadı buldum, @Dejuf Hocam beklemekten başka yapacak bir şey var mı? Kısa zamanda gelmesini istiyorum Keneetic Modemler iyimiş onlardan birini almayı düşünüyorum.
Yok hocam, şu aşamada beklemeniz lazım bir süre. Belki 3-4 ay sonra (ikinci çeyreğin başı gibi) tekrar müdürlüğe uğrayıp bilgi alabilirsiniz.

Yok hocam, şu aşamada beklemeniz lazım bir süre. Belki 3-4 ay sonra (ikinci çeyreğin başı gibi) tekrar müdürlüğe uğrayıp bilgi alabilirsiniz.
Tamam teşekkürler hocam.

1737487753327.png

Hocam böyle bir şey dediler @Dejuf

Neyse 3-4 ay sonra Planlama müdürlüğünden bilgi alırım, böyle yerlerden bir şey çıktığı yok (açık kapı dışında)
Hocam sizin ev kaç yıllıktı?.

Son düzenleme:
Tamam teşekkürler hocam.

Eki Görüntüle 2403838
Hocam böyle bir şey dediler @Dejuf

Neyse 3-4 ay sonra Planlama müdürlüğünden bilgi alırım, böyle yerlerden bir şey çıktığı yok (açık kapı dışında)
Hocam sizin ev kaç yıllıktı?.
Evet hocam bu tarz yerlerden pek bir sonuç çıkmıyor dediğiniz gibi.
Bizim bina 2008 yapımı hocam, fiber geldiğinde (2021'de) 13 yıllıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı