Fiber optik kabloda neden ışık yok?

goktug.59

Kilopat
Makaleler
3
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo LOQ 15IAX9 - RTX 4050 / 24GB RAM / i5 12450HX
Çok merak ettiğim bir konu. ONT cihazına giren fiber optik kabloyu çıkarttım, soketin ucuna baktığımda hiçbir ışık göremedim.

Acaba ne tür sinyal geliyor cam kablo içinden? Çok merak ettim.

@Hououin Kyouma gülme sebebin nedir? Sadece merak ettiğim için sordum.

Çok merak ettiğim bir konu. ONT cihazına giren fiber optik kabloyu çıkarttım, soketin ucuna baktığımda hiçbir ışık göremedim.

Acaba ne tür sinyal geliyor cam kablo içinden? Çok merak ettim.

Fiber kablonun içinde gönderilen sinyaller çok minimal ışık sinyalleridir. Kabloyu söküp ışık görmemenizin sebebi ise karşıdan sinyal gelmemesi. Kabloyu kısa kesin. Bir tarafına ışık tutun diğer tarafında ışığı görebilirsiniz.

Test ederken bu şekilde ışık aktarımı da gerçekleşiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber kablonun içinde gönderilen sinyaller çok minimal ışık sinyalleridir. Kabloyu söküp ışık görmemenizin sebebi ise karşıdan sinyal gelmemesi. Kabloyu kısa kesin. Bir tarafına ışık tutun diğer tarafında ışığı görebilirsiniz.

Test ederken bu şekilde ışık aktarımı da gerçekleşiyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kabloda sinyal var ama ışık görünmüyor. Peki nasıl bir ışık gönderiyorlar?

Keşke dokunmasaymışsın umarım kırılmamıştır kablo fiberoptik kablolar çok hassas olduğu için çok çabuk kırılabiliyor. :D

Kabloda sinyal var ama ışık görünmüyor. Peki nasıl bir ışık gönderiyorlar?

Elektromanyetik dalgalar ile iletiyor aşağıdaki resimde daha net anlayabilirsin.

1666170494030.jpeg

Elimle karanlık yapıp baktım hiçbir şey görünmüyor :D

İnternet üzerinden sinyal alabilmeniz için bir istek göndermeniz gerekiyor. Bir istek göndermediğiniz sürece diğer taraftan herhangi bir cevap size gönderilmez. Bir web sitesine girebilmeniz için gerekli olan isteği önce gönderirsiniz. İsteğe cevap olarak size veri gönderilir. Yani upload'ınız olmadan durduk yere bir download olmaz. Bu sebeple sunucu tarafından bir sinyal almıyorsunuz. Durduk yere size veri gönderilmez bir şey göremezsiniz. Network, request, TTL mantığını çözümlediğinizde bu durumu anlarsınız. Ana mantığı @LordOfTurk paylaştı zaten.

GPON fiber ile kullanılan ışık gözle görülemez.
Işık yok diye kabloya bakmayın.
O kablonun diğer ucunda güçlü bir lazer var ama gözle görülen dalga boyunda dağil.

Gözle görülmese bile zarar verebilir, bakmayın.
GPON'da her zaman sinyal vardır.

GPON'da her zaman sinyal vardır.

ONT cihazına bağlı değilken Time to Live dışında yönlendirici cihazdan yine de sinyal gönderilmemekte. Bağlantıyı kestikten sonra main Router'dan bu porta sadece 3 defa ping atılır cevap gelmezse sonrasında bu port üzerinden request gelmediği sürece açılmaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı