Fiber optik nedir?

Sagurata

Kilopat
Merhaba. Bizim altyapımızıda halihazırda VDSL altyapı var ve 85 Mbps'e kadar hız alabiliyorum. Geçen günlerde muhtar bizim daire için babamla görüşmüş ve fiber optik için onay izni almış. Babamda kabul etmiş. Şimdi ben bu fiber optik ile ne kadar hız alabileceğim? Ayrıca fiber optiği Türk Telekom çekerse ben TurkNet'e geçtiğimde bu fiber optik denilen şeyi kullanabilecek miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Muhtemelen FTTH kurulacaktır. TT'de en yüksek paket 100 Mbps olduğu için 100 Mbps alabilirsiniz ve alternatif firmalardan hizmet alabilirsiniz.

Kaba taslak fikir sahibi olmak için göz atmanızı öneririm.

Zaten bizim altyapı 100 mbps destekliyor. Bu varken neden fiber geliyor onu anlayamadım. Bizim komşu 90 Mbps hız alıyor mesela. Bende sevinmiştim 200 Mbps hız alırım diye :(

Zaten bizim altyapı 100 mbps destekliyor. Bu varken neden fiber geliyor onu anlayamadım. Bizim komşu 90 Mbps hız alıyor mesela. Bende sevinmiştim 200 Mbps hız alırım diye :(
Parana göre.

"Bizim altyapı" dediğin, VDSL'dir. Fiber, daha düşük ping sağlar. Son kullanıcı için çok farkı yok, ama profesyonel oyuncu, yayıncı için gerekli.

Parana göre.

"Bizim altyapı" dediğin, VDSL'dir. Fiber, daha düşük ping sağlar. Son kullanıcı için çok farkı yok, ama profesyonel oyuncu, yayıncı için gerekli.
Ping değerlerim çok iyi zaten. Zaten bu yıl sonu türknete geçmek istiyordum. Eğer yıl sonuna kadar gelirse belki 200 Mbps hız sağlayabilirler. Ayrıca bizim apartman 8 daireden oluşuyor nasıl bizim apartmana geliyor anlayamadım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı