Fiber VDSL nedir?

meraklinet

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, dün Fiber altyapı ile ilgili bir konu açmıştım. Bazı arkadaşlar alt yapınızda fiber var bazıları yok demişti. Bugün Türk Telekom ile konuştum. Apartmanımda fiber kutusu bulunmadığını söyledim. Bana fiber VDSL alt yapınız bulunmakta dedi. Fiber VDSL altyapı ne demek normal fibere göre ne dezavantajları bulunuyor. Bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, dün fiber altyapı ile ilgili bir konu açmıştım. Bazı arkadaşlar alt yapınızda fiber var bazıları yok demişti. Bugün Türk Telekom ile konuştum. Apartmanımda fiber kutusu bulunmadığını söyledim. Bana fiber VDSL alt yapınız bulunmakta dedi. Fiber VDSL altyapı ne demek normal fibere göre ne dezavantajları bulunuyor. Bilgilendirir misiniz?

Fiber VDSL diye bir şey yok.
Fiber altyapı saha dolabına kadar gelir sonrası senin eve kadar bakır kablo ile gelir.
Normal fibere göre çok dez avantajı var.
Saha dolabının senin eve uzaklığına göre alacağın internet kalitesi düşer.

Fiber VDSL diye bir kavram yoktur. Fiber ve VDSL vardır ki ikisi farklı şeyler. Fiber gelişmiş kablolar ile gelişmiş altyapı sunuyor, VDSL ise daha eski bir yöntem olan bakır kablo ile altyapı sağlıyor. Kısaca Fiber VDSL'den daha iyidir. Sizin altyapınız VDSL'dir müşteri temsilcisi öyle dediğine göre.

Kelime oyunu yapmak için Fiber VDSL demiş. Kısaca VDSL, VDSL bakır kablodur fiber, optik kablodur. Optik kablo ışık hızında aktarım yaparken bakır kablo, işte bakır kablo. :D
Benim de kafam karıştı ilk defa duydum fiber vdsl diye 😀. Benim anlamadığım nokta şimdi benim bulunduğum bölgede fiber yoktu.Yıllardır vdsl alt yapı ile hizmet almaktayım.Türk Telekom ekipleri yaklaşık bir aydır bulunduğum bölgede alt yapı çalışması yapmakta önceden alt yapı sorgulama sitelerinde vdsl gösterirken artık fiber alt yapı olarak gözüküyor.Türktelekom da fiber alt yapı geldiğini onayladı ama apartmanımda fiber kutusu yok.Ben şimdi hangi hizmetle devam edeceğim ? Fiber mi vdsl mi 😀😀
Binanın önüne kadar fiber gelmiş, fakat binaya bağlamamışlar.
Ne kadar fark olur bilmemiz zir, binanizdaki kablolar ve altyapıya göre VDSL değerleri çok değişmekte. Kablolar farklı bu arafa VDSL ve fiberde.
vdsl de şuanda 97-100 mbps arası hız almaktayım.Fibere geçersem ne gibi bir değişiklik olur ?

Fiber VDSL diye bir kavram yoktur. Fiber ve VDSL vardır ki ikisi farklı şeyler. Fiber gelişmiş kablolar ile gelişmiş altyapı sunuyor, VDSL ise daha eski bir yöntem olan bakır kablo ile altyapı sağlıyor. Kısaca Fiber VDSL'den daha iyidir. Sizin altyapınız VDSL'dir müşteri temsilcisi öyle dediğine göre.
2 yıldır vdsl kullanmaktayım.Türk Telekomun alt yapı çalışmaları üzerine bulunduğum bölgeye fiber alt yapı getirildiği söylendi.Kafamı karıştıran nokta apartmanımıza fiber kutusu bulunmuyor.
Bizim sokağa döşemişler her binaya kutusunu koymuşlar ama kablosunu vermemişler bende kablonun apartmana verilmesini bekliyorum ekipler yönlendirildi.
Benim anladığım kadarıyla fiber bizim sokağa da döşendi ama fiber kutusu takılmadı acaba sonra mı takılacak sizin bulunduğunuz bölgede işlemler nasıl ilerledi bir bilginiz var mı ?

FTTx Nedir?

Fiber VDSL demelerinin sebebi, fiber optik kablonun bölgenizdeki saha dolabına kadar gelip evinize bakır kablo ile ulaşmasıdır. Onların fiber demesi aklınızı karıştırmasın. VDSL altyapınız bulunmakta.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı