Fiber vs. ADSL

volkanarslan4

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba iyi geceler öncelikle. Bu konuda bana bilgi verir misiniz çok önemli. Şu an bulunduğum binada mevcut bir ankastr kutusu var ve ADSL-VDSL destekliyor binamız. Fakat son bir aydır bazı çalışmalar yaptı Türk Telekom ekipleri ve bina girişlerine kadar fiber optik kablo çekti. Sadece yeni bir ankastre kutusuna bağlanması kaldı. Soruma gelecek olursak ise fiber için yeni bir ankastre kutusu yapıldığında eski ankastre kutusu iptal mi edilecek yoksa fiber için ayrı ADSL-VDSL için ayrı iki tane kutu mu olacak? Eskisi iptal olursa (Superonline kullanıyorum) mecburen Türk Telekom'un fiberine geçmem mi gerekecek? Fiber gelse bile eski ankastrenin iptal edilmeme ihtimali var mıdır ADSL kullanmaya devam edebilir miyim? Superonline çalışanları bunun kararını Türk Telekom veriyor sadece eğer iptal ederler ve sadece fiber vereceğim. Bu binaya derlerse cayma bedeli almadan aboneliği iptal ediyoruz dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
ADSL kullanmaya neden devam etmek istiyorsunuz ki?

İptal edilmez büyük ihtimal. Emin olmamakla birlikte
ADSL kullanmaya devam etmek istemiyorum fakat şuan superonline ADSL kullanıyorum ve eğer eski ankastreyi iptal edip sadece fibet hizmeti vereceğiz derse türk telekom mecburen superonline aboneliğim iptal olacak ve istemeyerek türk telekoma geçeceğim eski ankastre aynı şekil durduğu bir durumda fiber varken adsl kullanmaya devam edebilir miyim bu kafamı kurcaladı baya.

ADSL kullanmaya devam etmek istemiyorum fakat şu an Superonline ADSL kullanıyorum ve eğer eski ankastreyi iptal edip sadece fibet hizmeti vereceğiz derse Türk Telekom mecburen Superonline aboneliğim iptal olacak ve istemeyerek Türk telekoma geçeceğim eski ankastre aynı şekil durduğu bir durumda fiber varken ADSL kullanmaya devam edebilir miyim bu kafamı kurcaladı bayağı.

Eski ankastreyi iptal ederlerse Superonline taahhüt cayma bedeli istemezse TT Fiber Superonline ADSL'den daha iyi olacaktır. Eğer iptal edilmez ise ADSL kullanmaya devam edebilirsiniz.

Eski ankastreyi iptal ederlerse Superonline taahhüt cayma bedeli istemezse TT Fiber Superonline ADSL'den daha iyi olacaktır. Eğer iptal edilmez ise ADSL kullanmaya devam edebilirsiniz.

Anladım teşekkür ederim. Peki bilmediğimden soruyorum kusura bakmayın son senelerde yeni bir kanun falan mı geldi fiber olan yerde ADSL VDSL hizmeti olmayacak gibisinden? Birkaç yerde okudum çünkü.

Fiber bin basar.
Evet haklısınız gelsin diye çok bekledim fakat öyle bir zamanda geldiki eylülde üniversiteler açılırsa hiçbir anlamı kalmayacak benim için. Başka şehirde olacağım. Haliyle evdekilere ADSL yeterli olacak. O yüzden mevcut ankastreyi iptal ederler mi diye sormak istedim.

Fiber varsa TT' den almayın TT fiber altyapısını daha iyi sunan İSS' ler var. TürkNet, NetSpeed, ComNet gibi. Hem çok daha ucuza gelir.
Şuan ADSL ve VDSL destekliyor binamız. Fiberde dediğim gibi kablolar getirildi sadece kutuya bağlanması kaldı. Fiberi yapanı sorduğumda Türk Telekom dediler. Şimdi sizin yazdığınızı okuyunca çok sevindim. Turknet TT fiber alt yapısını mı kullanıyor? Yani illa Türk Telekoma değilde dediğiniz firmalara geçebilrim değil mi? Teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı