Fiberde aynı ISS'de semtten semte ping değişimi normal mi?

ibcg1998

Kilopat
Daha fazla  
Superonline fiber kullanıyorum. FTTH türü altyapı mevcut sitede. Kuzenim farklı bir semtte oturuyor aramızdaki mesafe 2-3 Km'dir. FTTB türü altyapısı var ancak hem yurt içi hem yurt dışı pingleri benden 5-10 ms arası daha düşük. Aynı ISS'de semtten semte özellikle fiber için soruyorum ping farkı görülebilir mi?

Superonline fiber kullanıyorum. FTTH türü altyapı mevcut sitede. Kuzenim farklı bir semtte oturuyor aramızdaki mesafe 2-3 Km'dir. FTTB türü altyapısı var ancak hem yurt içi hem yurt dışı pingleri benden 5-10 ms arası daha düşük. Aynı ISS'de semtten semte özellikle fiber için soruyorum ping farkı görülebilir mi?
Pingin farklı olduğu adrese ikiniz de tracert atın, aradaki fark daha net anlaşılır.

Traceroute komutu ile anlaşılabilir. Bu komut hedef sunucu ile aranızdaki tüm bacakların ms cinsinden ping değerlerini gösterir.

Yani sizin ifadenizle 5-10ms fark hangi bacakta ortaya çıkıyor onu net bir şekilde görebilirsiniz. Sorun belki altyapıda belki modemde. Önce bunun tespiti çözüm için daha doğru olur.

Superonline'ın bayi müdürüne bir tanıdık vasıtasıyla ulaştım. Modem de vs. herhangi bir sıkıntı yok bulunduğum semtin altyapısı şehre ilk kurulan fiber altyapıymış. Bölgende ki altyapı kaynaklı diğer semtte yeni kuruldu altyapı diye geri dönüş yaptılar. Yinede saçma geldi. Bilginiz olsun.

Aksaray Türk Telekom'da da benzer bir gecikme sorunu var. Aynı şehirde TT FTTH kullanan biri sunucuma 0-1ms ile bağlanırken yine aynı şehirde TT VDSL kullanan biri 15ms ile bağlanıyor. Konya'da Kablonet DOCSIS kullanan biri ise 7ms ile bağlanıyor.
Aksaray-Aksaray gecikmesi nasıl Aksaray-Konya gecikmesinden fazla oluyor anlamış değilim.

Pingin farklı olduğu adrese ikiniz de tracert atın, aradaki fark daha net anlaşılır.

Bursa Nilüfer Beşevler Mahallesi-GPON.JPG

Bursa Nilüfer Özlüce-FTTB.jpeg

En son düzeltilmiş hali bu yine de aynı pingi alamıyoruz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı