Fibersiz mahallelerin köylerden farkı yok

Köylüleri aşşağılamadığımı yorumlarda belirttim okumadan yorum atmayın. Tartışıyoruz şurda ağlicaksan yazma.

Anlamadığın şey, senin yaptığın şeyin tartışma olmadığı. Gerçi, daha kendi dilini bile düzgün kullanmayı beceremeyen birisine bu kadar laf anlatmaya çalışarak en büyük saçmalığı ben yapmışım, aynı tas aynı hamam. Kendi hayal dünyanda aynen böyle devam et, hiç bozma.

VDSL'e tam fiber denemez, sonuçta optik kablo saha dolabına gidiyor oradan telefon kablosu ile kullanıcıya fiber diye satılıyor, ADSL'den 30 kat iyidir fakat bunu fiber diye satmaları yanlış. Tabiri caizse gerçek fiber FTTH ve FTTB diye adlandırılıyor. Bunlar yetmez gibi 30 haneli köyümde VDSL var iken İstanbul/Sancaktepe'de bağlı bulunduğum eski saha kabinine elektrik ve optik kablo çekilmiş 5-6 yıldır değişmeyi bekliyor ama TT onca kullanıcıyı hiçe sayıp durumu iyi olan kabini değiştiriyor, imeci usulü yatırım yapılırken ben çok umutlu değilim.

1. ADSL, kablonun büyük kısmı bakır olup bir noktadan fiber kabine aktarılıp veya direk santrale bakır ile bağlı olduğumuz sistem.
  2. VDSL, santral ile saha dolabı arası fiber, saha dolabı ile modem arası bakır kablo ile hizmet verilen sistem, teoride 300 Mbps indirme hızına erişilebilir, mesafeye duyarlıdır, saha dolabı ile aranızda bulunan mesafe artınca hızınız düşmeye başlar.
  3. Bina içine fiber kabin konur ve CAT kablo ile hizmet verilir. Gbps değerinde hızlara erişmek mümkündür.
  4. Bina içine fiber kabin yerleştirilir ve daireye kadar gene fiber kablo kullanılır, kablo ONT ardından CAT kablo ile modeme bağlanır. Gbps değerinde hızlara erişmek mümkündür.

Bunu farklı bir ülke için deseydin tamam derdim de Türkiye için yakışmamış. Her evin de fibere ihtiyacı yok. Abartı bir iş yapmadıktan sonra VDSL bile fazla gelebiliyor. Ayrıca Fiber geldi diyelim. Fiyatlar da ona göre ciddi oranda yükselecektir. Milli gelirin bu kadar düşük olduğu bir ülkede, ay sonunu zor getiren mahallede oturan kişilere ''alın size Fiber getirdik mi diyeceksin.'' Getirsen ne olacak? O adamın ne işine yarayacak?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Sen fiberden bahsediyorsun. Daha telefon çekmeyen yerler mevcut. Herkes haline şükretmeli.

Şuan VDSL destekli kullanıcıların yaptığı gibi, maddi sebep yüzünden 16 veya 24 Mbps paketi tercih edecekler. Maddi açıdan yüksek gelir kısmı içinde yer alan çoğu kullanıcı bile en üst paketi özel sebebi olmadıkça tercih etmez iken her eve optik kablonun gitmesi sadece hayal olarak nitelendirilebilir.

Aldığımız hizmet diğer ülkelerin yanına yaklaşamıyo ki. Ayrıca fiberin hızı diğer internet hızlarına nazaran daha fazla olduğu için tercihin artıcağını düşünüyorum. Hız hızdır talep olur illaki fakat ülkede 2 kuruş fazla kazanmak için imzaların alınması halinde bile 1 yıl sonra başlanıyo çalışmalara. Bu hizmetse Avrupa'daki insanların aldığı şeye hizmet denmemeli. Fiyatlar illa yükselicektir elbet her sokakta fiber olsa şuanki adsl fiyatlarından farkının olmayacağını düşünüyorum. Gelecek 50 yıl içerisinde bile tüm Türkiye'ye fiber geleceğini düşünmüyorum. En azından bana lazım fiber ve bulunduğum konumdan dolayı bunları yaşamamam gerek. Artık insanlar ev alırken fiber olup olmadığına da dikkat ediyo ihtiyaç çünkü bi dosyayı 1 saatte ve yarım saatte indirmek varken niye yarım saat daha bekliyim ki? Kısacası köyde çamura saplanmış traktörden farkımız yok fibere ihtiyacı olan insanların mahallerinde fiber bulunmaması aynı o traktöre benziyo benim gözümde. Kablosuz modemle alınan hızlar oluyo kotalı ve 100 lira üzerinde mahallesinde fiber olan kişi ayda 60 70 liraya sınırsız ulaşabiliyoken o hızlara benim 50GBlik kota ile sınırlandırılmam ve o paranın iki katını vermem burda adalet yok ki.

Şehirli olmuş arkadaşı rahat bırakmamızda fayda var. Veya köyün tam olarak ne olduğunu bilmeyip, nereden geldiğini unutan yada hiç farkına varmadiğı bir şahsın açtığı başlık. Sağlık olsun.

En hızlı İnternete girebilmeniz için İstanbul Nişantaşı na gitmeniz gerekiyor [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji773]

Sent from my SM-G965F using Technopat mobile app

Bizim mahallede de yok. Bence doğru demişsin tam köy gibi. Yüksek hız almak için fiberden çok daha fazla veriyoruz ama aldığımız hız yarısı bile olamıyor. Kaç senedir şirketlere mesaj atıyorum gelmiyor musunuz diye İlla binada yeterli kişi istemeli filan diyorlar. Zaten kaç senedir bu fiyatları veriyoruz kazıklıyorsunuz. Hakkım varsa helal etmiyorum bu altyapıcılara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…