Fibimnet 1000 Mbps almak hata mıydı?

• Konuyu başlatan CBum
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 1.177
Makaleler
4
Yer
Alanya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: AMD Ryzen 3 3100 - Anakart: Gigabyte B450M-S2H - Ekran Kartı: Sapphire Pulse RX 6600 - RAM: Adata XPG Gammix 8GB 3200MHz (x2) - SSD: GeIL Zenith R3 High Performance 512GB - HDD: WD Blue 1TB 7200RPM - Kasa: Dark Diamond Pro Mesh - PSU: High Power 500W 80+ Bronze - Monitör: Asus TUF Gaming VG259QR 165HZ 1 ms

İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Telefon: Samsung Galaxy A52
Merhaba, öncelikle Alanya'da yaşıyorum. Şu anda kullanıyor olduğum Türk Telekom fiber internette 100/20 Mbps hız alıyordum. Dün aynı mahallemdeki bir arkadaşım bana Fibimnet'ten 1000 Mbps internet kullandığını söyledi. Bayağı şaşırdım açıkçası çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye'nin çoğu yerinde olmayan bir altyapı bu. Fibimnet yerel bir ISS. Gittim ve konuştum, 420 TL 24 ay taahhütlü 1000/50 paketini aldım. Arkadaşım öncesinde Steam'den indirme hızını göstermişti, saniyede 100 megabyte civarıydı. Ancak ping konusunda çok korkum var. Abonelik alırken bana Superonline ve Türk Telekom gibi firmaların aksine Steam ile anlaşmaları (?) olmadığı için yurt dışı sunucusundan interneti kullandırdıklarını ve bu yüzden rekabetçi oyunlarda pingin yüksek olabileceğini belirtti. Ben de riski aldım ve 1000 Mbps için denemeye değer deyip başvurumu yaptım. Umarım ping konusu çok sıkıntı olmaz. Aynı mahallede 1000 Mbps kullanan arkadaşım Valorant'ı sorunsuz oynayabiliyor. Beni açıkçası satın alırken söylenenler biraz korkuttu. Şimdi 1000 Mbps diye alıp pingden oyun oynayamamak kötü olur benim için. 24 ay taahhüt de yaptım. Umarım pişman olmam. Sizin yorumlarınız nelerdir? Deneyimi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, öncelikle Alanya'da yaşıyorum. Şu anda kullanıyor olduğum Türk Telekom fiber internette 100/20 Mbps hız alıyordum. Dün aynı mahallemdeki bir arkadaşım bana Fibimnet'ten 1000 Mbps internet kullandığını söyledi. Bayağı şaşırdım açıkçası çünkü bildiğim kadarıyla Türkiye'nin çoğu yerinde olmayan bir altyapı bu. Fibimnet yerel bir ISS. Gittim ve konuştum, 420 TL 24 ay taahhütlü 1000/50 paketini aldım. Arkadaşım öncesinde Steam'den indirme hızını göstermişti, saniyede 100 megabyte civarıydı. Ancak ping konusunda çok korkum var. Abonelik alırken bana Superonline ve Türk Telekom gibi firmaların aksine Steam ile anlaşmaları (?) olmadığı için yurt dışı sunucusundan interneti kullandırdıklarını ve bu yüzden rekabetçi oyunlarda pingin yüksek olabileceğini belirtti. Ben de riski aldım ve 1000 Mbps için denemeye değer deyip başvurumu yaptım. Umarım ping konusu çok sıkıntı olmaz. Aynı mahallede 1000 Mbps kullanan arkadaşım Valorant'ı sorunsuz oynayabiliyor. Beni açıkçası satın alırken söylenenler biraz korkuttu. Şimdi 1000 Mbps diye alıp pingden oyun oynayamamak kötü olur benim için. 24 ay taahhüt de yaptım. Umarım pişman olmam. Sizin yorumlarınız nelerdir? Deneyimi olan var mı?

Hocam keşke yapmasaydınız ilk defa duydum fibimneti.

Hocam keşke yapmasaydınız ilk defa duydum fibimneti.

İyi ki almışım. :D

Ekran görüntüsü 2024-02-09 195859.png

Hocam ben de aynı şekilde alanya da yaşıyorum da mahalle verme şansınız varsa mahalle verebilir misiniz? Bir de İstanbul'da sunucusu bulunan valorant gibi oyunlarda ping durumu ne oluyor eğer oynuyor iseniz, oynamıyorsanız speedtestten İstanbul sunucusu seçip sonuç atabilir misiniz? Teşekkür ederim

Gördüğünüz kadarıyla (yerlerine gitmiş olmanızdan dolayı soruyorum...) nasıl bir firma? Yani iki masa, bir kasa firma mı? (Merkezleri da Alanya'da değil, Anakara'da gözüküyor).

Sitelerinde şu an için taahhütlü olarak sadece 12 aylık paket var; siz demek ki Şubat'ta 24 aylık yapabildiniz. Benim bu tür firmalardan çekingenliğim: firma bir süre sonra operasyonel olarak yok olur; hizmet alamazsınız. En basitinden, T.Telekom altyapısını kullandıklarından Telekom'a ödeme yapmaz, papaz olurlar ve T.T. bunlara kiraladığı portları iptal eder! Taahhütlü iseniz size fatura keserler; taahhüt verdiğinizden ödeme yapmak durumunda kalırsınız. Ödemezseniz hukuken yanlış yapıyorsunuzdur... Taahhütsüz durumda yine fatura keserler, bu sefer ödemediniz diye işin sonu icralık olmaya kadar gidebilir. 😰

Hocam ben de aynı şekilde alanya da yaşıyorum da mahalle verme şansınız varsa mahalle verebilir misiniz? Bir de İstanbul'da sunucusu bulunan valorant gibi oyunlarda ping durumu ne oluyor eğer oynuyor iseniz, oynamıyorsanız speedtestten İstanbul sunucusu seçip sonuç atabilir misiniz? Teşekkür ederim
Mahmutlar mahallesi. Valorant'ta çok nadir ağ sorunu ibaresi çıkıyor, oyun takılıyor ancak hemen gidiyor. Pingim ise 20'lerde sabit.

Ekran görüntüsü 2024-07-01 231847.png Ekran görüntüsü 2024-07-01 232043.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı