Fidye Mail'i

• Konuyu başlatan 9544
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 5
  • Görüntüleme 3.075
Makaleler
46
Yer
Dark
Daha fazla  
Spam kutusunda fidye maili gelmiş 1 Şubat tarihinde, maili okudum pek aldırış etmedim fakat maile gömülü gizli URL olabiliyormuş tüm metni seçince beyaz font ile yazılı yazılar vardı.

Diğer konu ise eskiden kullandığım şifre kombinasyonunu bulmuşlar, şimdi başka bir şifre kombinasyonu kullanıyorum.

Ek olarak Kaspersky Total Security ücretsiz deneme sürümünü kurdum bugün sistem de bir tehdit bulmadı.

Mailin içeriğini ekledim.
Bordo ile çizdiğim yerlerde eski şifrem var.
Başında turuncu nokta olan satırlar siyah font ile yazılan ana mail.

Son düzenleme:
Çözüm
Bilindik hesapların Web kamera görüntülerin elimizde maili bu. Sosyalde 4/5 aydır şikayet edilen bir mail. Girilen sitelerden kaynaklı bu açığa çıkan şifreler filan anlatmıştık daha önce.
Maile evet gizlenen adresler adlar korkutmalar filan olması normal.
Bağlantılara içeriklere tıklamadan direkt spam işaretleyip geçin.
Bilindik hesapların Web kamera görüntülerin elimizde maili bu. Sosyalde 4/5 aydır şikayet edilen bir mail. Girilen sitelerden kaynaklı bu açığa çıkan şifreler filan anlatmıştık daha önce.
Maile evet gizlenen adresler adlar korkutmalar filan olması normal.
Bağlantılara içeriklere tıklamadan direkt spam işaretleyip geçin.

Çözüm

Teşekkür ederim.
Mail içeriği kaygılandırmadı beni bilgisayarımda kamera ve mikrofon bağlı değil, virüs bulaştıracak bir işlem yapmadım korsan yazılım, zararlı site vs. girmediğim için ama beni düşündüren eski de olsa şifremin bulunmuş olmasıydı.

Ayrıca bununla ilgili makale hatırınız da varsa paylaşır mısınız?

Gerekli açıklamayı Murat5038 gayet güzel yapmış. Daha önceden bu kullandığın şifreyi içeren bir web adresinden çekti. Yana sana trojan atıp şifreni almadı. O web sitesinin açığından faydalanarak aldı.

Farklı şifreler kullandığınız sürece bir sorun yaşamazsınız.

Bir de zararlı olayından sonra antivirüs kurmak pek işe yaramaz. O kurduğunuz deneme sürümüne lisans alıp yola devam edin veya ücretsiz bir güvenlik yazılımı kurarak devam edin.

Ayrıca bununla ilgili makale hatırınız da varsa paylaşır mısınız?
Maalesef aklımda veya bulabilecek durumda pek değilim o kadar mesajımın arasında bulunması çok zor. Ancak bu SPAM'lara karşı önlemleri, genel güvenlik kategorisinde SPAM, önleme vb. etiketleri araştırıp öğrenebilirsiniz korunmayı dikkat etmeyi vb.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…